Masterclass Actorie de Film cu Dragos Bucur

Cel de-al patrulea masterclass Control N este dedicat tuturor celor pasionați sau interesați de actoria de film, de mecanismele și secretele lucrului ca actor pe un platou de filmare. De-a lungul celor trei întalniri, participanții vor putea dezbate pe larg această temă alături de unul dintre cei mai cunoscuți și indrăgiți actori de film din România.

Dragoș Bucur propune participanților diferite topicuri de discuție, care pornesc de la experiența sa în domeniu. Astfel, se va discuta despre actoria de film văzută ca profesie, nu doar ca pasiune. Despre cum poți să ajungi să transformi pasiunea într-un mod de a fi. Despre faptul ca actoria de film poate fi  o profesie pentru auto-didacți și este o specializare nouă în școlile de actorie din România. Se va discuta statutul actorului de film în cinematografia autohtonă și în cea de peste hotare, în cinemotografia europeană sau americană. Se vor căuta răspunsuri la întrebări precum: cât de dificil este să practici o astfel de meserie în România? Care ar fi pașii pentru a putea să ajungi să practici actoria de film în alte țări? Care sunt șansele unui actor profesionist să trăiască doar din actorie și care sunt compromisurile cele mai întâlnite în tagma actorilor de film?

Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie în 1999 şi a început să joace la teatrul Podul, al profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în Marfa şi banii (regia Cristi Puiu), selecționat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001 şi Furia (regia Radu Muntean), pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor.

Dragoş a jucat şi în următoarele lung metraje ale lui Radu Muntean, Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (selecționat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) și Marți, după Crăciun (2010). Pentru rolul principal din Boogie a obținut Premiul Gopo & Premiul UCIN pentru Cel mai bun actor. De asemenea, rolul principal din filmul lui Corneliu Porumboiu, Polițist, adjectiv (2009) –  Premiul Juriului şi Premiul FIPRESCI în cadrul secţiunii Un Certain Regard, Cannes, i-a adus încă un Premiu Gopo, obținut la aceeași categorie. A mai colaborat cu regizori precum Peter Weir (The Way Back, 2010), Peter Mulen și Terry Loyd (The Fear, 2012), Szabolcs Hajdu (Miraje, 2014).
În 2010 a înființat școala de film – Actoriedefilm.ro, alături de actorii Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, iar în 2013 cei trei au jucat și au produs lung metrajul Love Building, din distribuția căruia au făcut parte și 31 de actori absolvenți ai școlii.

Perioada: 7,14,21 mai 2014
Orele: 19,00 – 21,00
Preț: 400 RON
Inscrieri la info@controln.ro, în limita locurilor disponibile.

0 comentarii: