HomeFest in Colivia - 19 aprilie



HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în case şi apartamente, poposeşte în penultima zi de festival în Colivia, un experiment locativ ce contestă normele acceptate de folosire a spațiilor personale.

Astfel, sâmbătă, 19 aprilie, Colivia îşi deschide poarta pentru două evenimente inedite, HomeFest, home-made culture.

Începând cu ora 19:30, Andrei Huţuleac, O fire intrată-n grevă / De actor şi interpret / Care din prea multă sevă / Vrea să fie şi poet, lansează volumul de Poeziilaprimamână (Editura Karth).

Intrarea este liberă, iar rezervările se fac aici.

“Huţuleac se ocupă mai mult cu a fi spectatorul obiectiv şi amuzat al vieţii lui, decît cu a-şi trăi viaţa. Şi cum stă el aşa spectator la viata lui – spectator plătitor de bilet, bineînţeles – din cînd în cînd simte nevoia să tragă nişte constatări. Huţ nu trage niciodată concluzii, el trage constatări. Astea-s poeziile lui Andrei Huţuleac. Constatări obiective despre viaţa care îl trăieşte. Şi cum viaţa lui Huţ nu e o viaţă ieşită din comun, cititorul de poezie huţulesciană are tot timpul senzaţia că ar fi putut scrie şi el exact acelaşi lucru ca Huţ, dacă s-ar fi gîndit un pic mai mult. De fapt, n-ar fi putut, e doar sentimentul ala pe care ţi-l dau lucrurile făcute simplu şi organic, sentimentul că poţi şi tu, sau că e şi un pic din tine acolo. Şi cînd colo, numai Huţ poate scrie ca Huţ.” (Lia Bugnar)

La ora 21:00, îmbinarea dintre instrumentele acustice şi armoniile vocale va rezulta într-un concert de marcă al trupei We Singing Colors, ocazie cu care aceştia îşi vor prezenta primul album, Made of Wool, Made of heavy metal, lansat pe 10 aprilie 2014.

Intrarea este liberă, iar rezervările se fac aici.

We Singing Colors explorează şi experimentează ţinuturi muzicale diverse,  îşi scriu propriile poveşti şi-şi doresc ca lumea să intre în ele, ajutându-se de instrumentele folosite (chitară, clapă, dar şi mini-instrumente ca triola, oua, chimes), dar şi de locurile în care au susţinut concertele: cluburi, cafenele, acoperisuri, parcuri, taxiuri.

| despre HomeFest
HomeFest este primul festival artistic care se desfasoara in case si apartamente. Daca primariile se ocupa de fatade, noi va propunem reabilitari interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte. Incepind cu aprilie 2014, HomeFest aduce arta in spatiul domestic, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a va intilni vecinii si in alta parte decit pe scara blocului sau la piata. HomeFest inseamna cultura de casa!
Timp de o saptamina, in perioada 12-20 aprilie, locuitorii cartierelor Bucurestiului au ocazia de a se reuni in diverse apartamente pentru a privi peste 20 de evenimente culturale (spectacole de teatru, dans, muzica si expozitii). Spectatorii au astfel sansa sa aiba o experienta culturala inedita chiar in blocul in care locuiesc sau in apropiere. Intre public si artisti se stabileste o legatura mai directa decit in spatiile de joc obisnuite, iar spectatorii, vecini si invitații lor, au ocazia de a interactiona si de a se raporta mai strins la cartierul si blocul din care fac parte. Spatiile sunt puse la dispozitie de persoanele care vor sa gazduiasca piesele si sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei. Acestor persoane noi le spunem “operatori domestici culturali”, ceea ce inseamna ca sunt niste gazde minunate (si speciale).

| despre Colivia
Casa, construită, cel mai probabil, în perioada interbelică, este un spațiu domestic ce-și deschide porțile către publicul larg într-un soi de experiment locativ. Pe lânga destinația domestică, spațiul îndeplineste cu succes rolul de atelier, studio foto, sală de spectacole, dar și platformă pentru proiecte colaborative cu un puternic accent pe sustenabilitate si implicare civică și socială.

0 comentarii: