Cooku Bau - o idee care incurajeaza gatitul acasa



Bucureștenii care gătesc acasă, care vor să salveze timp la cumpărături și să fie responsabili cu ce și cât mănâncă, vor avea la dispoziție începând cu 7 aprilie 2014, primul serviciu concept ”cutia de gătit”, disponibil în București.


Cristi și Cristina Tohănean sunt doi tineri antreprenori cu o pasiune nu tocmai ieșită din comun: gătitul și mâncatul sănătos. ”Acum vreo doi ani, mergeam la cumpărături fără rețete în cap, așa că, cumpăram diverse.. cu care eram obișnuiți. Încercam să mâncăm și sănătos, așa că plăteam, în medie 400 lei la cumpărături și când ajungeam acasă realizam că nu știam ce am putea găti folosind ce am cumpărat. Treptat, și nu de puține ori, cred că am aruncat jumătate din ce am cumpărat pentru că se stricau în frigider. În medie, pentru noi 3, cheltuiam cam 1600 lei pe mâncare/lună”, spune Cristina. De când au devenit o familie, responsabilitatea a fost și mai mare cu privire la ce pun pe masă, așa că de mai bine de un an de zile pun la cale un business menit să aducă familiile bucureștene înapoi la masă, calculat și cât se poate de sănătos.
 
Conceptul introdus de Cooku Bau constă într-o cutie generoasă cu ingrediente proaspete, măsurate pentru un număr exact de porții dintr-un meniu cu rețete ușor de gătit. Livrată de două ori pe săptămână oriunde în București, cutia Cooku Bau înlocuiește sesiunea de cumpărături cu plăcerea savurării meselor gătite și servite împreună cu cei dragi.  

www.cookubau.ro va propune săptămânal minim 3 tipuri de meniuri rezidente, conținând rețete ușor de gătit. ”Gătitul pentru cei dragi devine o experienta plăcută atunci când nu începe cu o alergătură între supermarket-uri”, spune Cristi. Livrarea cutiilor se va face de două ori pe săptămână. Cutiile vor conține meniuri, iar meniurile vor conține rețete pentru care Cooku Bau măsoară și porționează ingredientele în funcție de numărul de porții comandate. Astfel, o familie cu 2 adulți și un copil va plăti, pentru o masă gătită la ei acasă, în medie, 43lei.   

Lansare oficială: 7 aprilie pe www.cookubau.ro
Pagina de facebook: www.facebook.com/cookubau

0 comentarii: