Artistul Dan Leş în Drumul Crucii - 15 aprilie



Dan Leş, cunoscut promotor al patrimoniului românesc atât în ţară, cât şi în străinătate, încearcă, an de an, să le amintească românilor că Sărbătoarea Paştelui nu înseamnă doar cumpărături şi mese îmbelşugate, lăsând la o parte adevărata semnificaţie, Învierea Domnului.

„Uitându-mă la cei care goneau într-o Vineri Mare, m-am întrebat ce ar face oamenii dacă Iisus ar trece cu o cruce printre ei.” Şi astfel a luat fiinţă, în urmă cu şapte ani, procesiunea Drumul Crucii, care angrenează o echipă de 70 de persoane şi care străbate ţara în Săptămâna Mare. Anul acesta, în București şi alte 6 oraşe, Drumul Crucii vine să le reamintească oamenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul său către Răstignire.

În capitală, Drumul Crucii începe marţi, 15 aprilie, ora 18:00, de la Hanul lui Manuc (Centrul Istoric) şi se încheie în Parcul Cişmigiu.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/614189062008912/

Despre Dan Leş:
Dan Leş, iniţiatorul acestui proiect, este singurul ceramist român care lucrează după o metodă veche de mii de ani. Artistul vine dintr-un trecut îndepărtat intermediat de tătal său, Ioan Leş, pictor şi ceramist. A fost declarat câţiva ani la rând ceramistul anului, a expus originalele sale lucrări la Muzeele de Etnografie şi Artă din toată Europa, iar strănii se bat pe lucrările sale. Recent s-a intors de la Târgul Săptămâna Verde de la Berlin, unde a impresionat intreaga lume.



Despre BENEVA
Organizator al Drumului Crucii din Bucureşti, Asociaţia BENEVA, înfiinţată în 2010, trăieşte sub semnul "Facem sa fie bine!".
Încercând sa schimbăm lumea în bine, ne-am implicat în proiecte cultural-educaţionale, dar mai ales în proiecte sociale. Paşi către Viaţă este unul dintre cele mai mari proiecte prin care BENEVA sprijină copiii de la secţia de onco-pediatrie a Spitalului Marie Curie.
Home Mătăsari şi Home Matache, Festivalul Femei pe Mătăsari, Tribul şi Lecturi Urbane sunt doar câteva dintre proiectele BENEVA.

0 comentarii: