Alternativa @ Expirat - Concert: The Diagonikals (CA)

ALTERNATIVA @ EXPIRAT
Miercuri, 7 mai – Concert: THE DIAGONIKALS (CA)

 
Alternativa bifează pe 7 mai, miercuri, în Expirat două „borne” pe traseul spre titlul de „seară deschizătoare de urechi faţă de sunete noi, produse live”: prima ediţie internaţională şi prima aventură în zona „(anti-)burgeois”, la intersecţia Punk-ului cu cultura Pop.
 
Pe scenă: o trupă, sau mai bine zis un „fusion” a doi artişti canadieni, parcă rupt dintr-o proiecţie Steampunk a Toronto-ului: THE DIAGONIKALS. Un duo al cărui „sound” Post-Punk intenţionează să trezească o reacţie la fel de directă ca un Warhol mâzgălit impulsiv cu markerul.
 
The Diagonikals sunt live, de la 10 seara, King Size Drinks la bar de la 9 la 11, playlist-uri Alt. Rock, Indie Rock, Indie Pop, Ska Punk, Grunge, Post-Grunge, Britpop, Shoegazing, Post-Punk Revival, Rap Core, Alternative Metal şi Sludge, în efect după concert.
 
Despre The Diagonikals:
The Diagonikals sunt un duo misterios,  Ms. Primrose Pill şi Sujet la Mordue, crescut în „bubble-ul” influenţelor anilor ’70-80, în Toronto, Canada şi care ar spune că povestea sonoră născută în mintea lor se joacă cu mentalitatea modernă, o abstractizează şi încearcă să scoată la suprafaţă iraţionalul din monden.  
 
Împreună, creează un tip aparte de muzică avangardistă, delicată, dar ameninţătoare în acelaşi timp, aflată la graniţa Post-Punk-ului, cu iz de Pop şi Synth-Pop optzecist. Pe scurt, un soi de „Kraftwerk meets Sex Pistols”.
The Diagonikals şi-au făcut ucenicia pe la defunctul Laudanum Productions şi la Oak Recording Studio – unul dintre cele mai cunoscute studiouri de înregistrări din Toronto, unde au tras şi primul album, „Origasmi” şi pe unde va trece şi cel mai recent material, „Oral Sphincter”. În rest au produs câteva clipuri, au bifat „play-uri” la radiouri din Canada şi UK, au cântat în subsoluri prin Toronto, iar pe 7 mai ajung şi în Bucureşti.
 
De gust: www.thediagonikals.wordpress.com x www.soundcloud.com/the-diagonikals
 
RSVP: www.facebook.com/events/663530217018098
 
Ora: 22:00
Intrare liberă
Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks
www.expirat.org x www.facebook.com/expirat.otherside

0 comentarii: