Alexandrina lansează Flori de Spin la Timișoara



După ce a ridicat sala în picioare la concertul de lansare de la Sala Radio din București, al doilea oraș din turneul de promovare a noului album semnat Alexandrina – Flori de Spin – este Timișoara, orașul în care albumul a fost înregistrat. Biletele pentru concertul ce va avea loc duminică, 13 aprilie, de la ora 19, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, s-au pus în vânzare în rețeaua Eventim.
 
La concertul de lansare, alături de Alexandrina vor urca pe scenă: Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Cătană și invitați surpriză. Partea vizuală a spectacolului va fi asigurată de Cote.
 
Născută în Chișinău, Republica Moldova, într-o familie de artiști, Alexandrina Hristov a început să cânte la pian și să compună încă de la vârsta de 8 ani. Petrecând mult timp în atelierul tatălui său (un pictor cunoscut în Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmând Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău - în toată activitatea ei ulterioară, muzica și pictura au rămas strâns legate. În urma apariției în filmul lui Paul Cuzuioc, Trois femmes de Moldavie, al cărui soundtrack conține și piese proprii, Alexandrina a atras atenția publicului românesc, mutându-se în București în 2007, unde și-a început activitatea concertistică.
 
Încă de la început, vocea sensibilă și inconfundabilă, stilul situat la confluența genurilor și versurile încărcate de ludism, de imagini plastice, metafore și referințe culturale au impus-o pe Alexandrina pe scena bucureșteană. Primul album, Om de lut, apărut în 2009 și conținând hituri ca Printre  Flori, Noi doi, Roule le taxi sau Maria (de leagăn), a fost primit fantastic atât de către publicul larg cât și de media, Alexandrina fiind invitată în emisiuni la TVR, ProTV și Antena 1, dar și la evenimente importante precum Festivalul de Jazz de la Gărâna sau TIFF.
 
Cum Alexandrina cântă în limbile română, franceză și rusă, faima ei a depășit hotarele țării, fiind invitată în concerte la Paris, Nantes, Londra, Moscova și Sankt Petersburg. De asemenea, complexa personalitate artistică a Alexandrinei a atras materiale ample în presă, cele mai recente fiind apariția pe coperta primului număr al revistei All Hollow și un lung interviu în numărul din septembrie 2013 al revistei The One.
 
Deschiderea către genuri muzicale diverse a făcut ca piesele Alexandrinei să fie remixate de artiști de pe scena electronică locală, precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur sau Secuem.
 
Așteptat de fani timp de aproape 5 ani, noul material discografic, Flori de Spin, este un punct de cotitură în muzica Alexandrinei. Fiind un album produs 100% de ea, compozițiilor și versurilor proprii li se adaugă orchestrația originală, updatată la sonoritățile contemporane. Pe lânga cele patru single-uri apărute deja: Orașul Umbre, Pijamale reci, Flori de spin și Spre sud, albumul conține atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasă parte din lume, cât și piese noi.
 
Flori de Spin e o bună bucată din viața mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experiență în orchestrație muzicală. Flori de spin e feminin și de ascultat în căști. Noaptea, în singurătate”, a declarat Alexandrina în emisiunea Guerrilive, la Radio Guerrilla.
 
Noul album Alexandrina – Flori de Spin este disponibil în format digital, pe pagina de Bandcamp a artistei, pe iTunes, Deezer și majoritatea platformelor digitale de distribuție muzicală. Albumul poate fi achiziționat și în format fizic (CD) la evenimentul de lansare de la Timișoara. Fanii din București pot găsi albumul la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) sau la Shift Pub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 17).
 
Biletele la concertul Alexandrinei de la Timișoara – Sala Capitol a Filarmonicii Banatul costă 50 de lei și sunt disponibile în rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti & Humanitas şi online pe www.eventim.ro.
 
Facebook event: http://www.facebook.com/events/1407678459496349
 
Recenzii ale concertului de lansare din Bucuresti:
http://www.iconcert.ro/recenzie-alexandrina-flori-de-spin-sala-radio-
bucuresti.html
http://www.infomusic.ro/recenzie-concert/alexandrina-florile-de-spin-emotii-sincere-ale-unui-suflet-frumos/
Galerie foto: http://www.iconcert.ro/poze-alexandrina-flori-de-spin-sala-radio-bucuresti.html
Web: www.alexandrina.ro
Facebook: http://www.facebook.com/alexandrinamusic
Bandcamp: http://alexandrina.bandcamp.com
YouTube: http://www.youtube.com/user/AlexandrinaOfficial

0 comentarii: