Review: Dulce Pontes a invaluit Sala Palatului intr-un cantec al marii

DULCE PONTES a concertat la Bucuresti, oferind celor prezenti pe 9 februarie 2014 la Sala Palatului un recital incandescent si invaluindu-i intr-un cantec al marii.
 
Asemeni unei adieri ce se transforma in furtuna, intensitatea concertului a crescut, piesa cu piesa si nota cu nota, pana la finalul clocotitor.
 
Showul a inceput cu linistitoare acorduri de pian, ce au insotit piesele: „O Infante”, „Grito”, „La Bohemia” si „Ondeia”. Apoi, a luat amploare, pe traditionale ritmuri iberice, cu „Bailados Do Minho”, „Fado Choro” si „Fado Das Horas”, iar „Soy Un Circo” a adus si mai multa culoare in eclecticul peisaj muzical al unei seri de neuitat.
 
Un alt moment intens a fost duetul solistei cu MARCEL PAVEL, care  a impresionat publicul: vocea vibranta si rascolitoare a lui DULCE s-a impletit cu cea profunda si rezonanta a solistului roman pentru un moment de exceptie derulat pe parcursul pieselor “Ave Maria” si “Mar E Tu”.  Iar MARCEL PAVEL a completat secventa cu o magistrala interpretare solo a melodiei Karuso.
 
Finalul spectacolului a fost incununat de melodiile cele mai asteptate: pasionala „Maria De Buenos Aires” a fost urmata de zbuciumul salbatic din "Canção do Mar". Iar cand ultimul acord s-a stins aplauzele au izbucnit, la scena deschisa, spectatorii dand astfel frau liber emotiilor acumulate pe parcursul unui concert vibrant, ca insasi viata. Rechemata pe scena de aplauzele ce au continuat minute in sir, DULCE a revenit, cu zambetul pe buze, pentru un bis energic, pe melodia “Laurindinha”, apoi s-a retras, cu bratele pline de flori.

De la prima pana la ultima piesa spectacolul a fost un caleidoscop de trairi si de povesti muzicale tumultuoase, spuse pe traditionale ritmuri lusitane, impletite cu fierbinti si savuroase influente arabe, sud-americane, africane si balcanice.
Credit foto: Alex Csiki - Art Photo Studio

0 comentarii: