Urban Cinema - Parlami d'amore - Review

In 2008 cinematografia italiana se intalnea cu un one man show ce, ulterior, avea sa o surprinda cat se poate de placut. Silvio Muccino debuta in cinema cu un lungmetraj dupa propria sa nuvela, "Parlami d'amore". Nuvelist, regizor si actor principal in propria productie poate insemna reteta unui mare dezastru, dar in cazul de fata aceasta alegere pare a fi cat se poate de buna pentru productia de fata.

Povestea lui Sasha (Silvio Muccino) ce o intalneste accidental, o tamponare in traficul Romei, pe Nicole (Aitana Sanchez-Gijon) poate parea simpla dar nu este chiar cea mai apropiata de usurinta poveste posibila.
In urma accidentului cei doi se imprietenesc, ea casatorita iar el indragostit de Benedetta (Carolina Crescentini), fiica celui pentru ca el lucra dar cu care nu schimbare nici macar o vorba. O iubire imposibila pentru un proaspat relocat la Roma sau.....o viitoare sansa de a trai in armonie? Nicole ii spune lui Sasha ca "nu exista femeie ce nu poate fi cucerita". Iar el o crede si incearca sa invete, alungand demonii propriului trecut tenebros, cum poate face asta.

Nicole devine profesoara lui de seductie ghidandu-i pasii spre inima Benedettei. Dar ce poate face Sasha atunci cand tot universul sau incepe sa crape iar realitatea crunta il loveste in fata si realizeaza ca, de fapt, Benedetta nu este chiar atat de importanta pentru viata lui?

Muccino duce povestea in varii zone pentru a putea explora din plin personajele sale. Forta si abandonul lui Sasha, puterea si gandirea cert mai adulta a lui Nicole, haosul existential dornic de dragoste al Benedettei se intrepatrund pentru a crea un univers din care doar 2 oameni vor putea iesi fericiti.

Nu intoarce spatele omului care iti spune "te iubesc" si o spune din toata inima,  declara Muccino iar pelicula de fata asta reprezinta.
"Vocea din mine imi spune ca nu va functiona", spuse ea. "Trimite-o undeva, eu te iubesc!" replica el in timp ce amandoi mergeau pe acelasi pod Roman la distante considerabile. "Dar esti departe!" (ea) / "Uita-te doar la ochii mei si vei gasi directia corecta. Si, este adevarat, nu exista femeie ce nu poate fi cucerita!". (el)

"Parlami d'amore" este o comedie romantica structurata, ce te va tine lipit de scaun pana la final pentru a-i putea afla deznodamantul.
Filmul poate fi vizionat on-line si merita cautata si a sa coloana sonora de exceptie.


0 comentarii: