Urban Cinema - Foxfire (2012) - Review

In 2012 dupa o pauza de 4 ani de la ultima sa productie cinematografica, regizorul francez Laurent Cantet - castigator al Palme D'or in 2008 pentru "Entre les murs" - revine in atentia publicului cu un remake dupa "Foxfire". Daca productia initiala ar fi trecut neobservata daca nu ar fi fost distribuita in rolul principal Angelina Jolie, de aceasta data Cantet alege sa nu foloseasca nume importante ale Hollywood-ului.

Ambientat in anii '50, filmul prezinta povestea unui grup de fete ce isi formeaza propria banda, Foxfire, pentru a putea da un raspuns abuzurilor la care sunt supuse.
Pornind cu mici "razbunari urbane" impotriva profesorilor, a celor ce incercau sa le maltrateze sexual si chiar a sistemului, lunga calatorie le va aduce incet dar sigur intr-o zona tragica din care cu greu vor putea gasi iesirea.

Legs (Raven Adamson - aflata la debutul in lungmetraj) este cea ce reuneste in jurul ei toate "sufletele pierdute" ce devin inspirate de dorinta ei de a fi libera si de a nu avea pe nimeni care sa ii ghideze alegerile in viata. Prin  prezenta ei reuseste sa formeze caracterele fetelor din jurul sau si, in acelasi timp, sa le influenteze pe acelasi drum haotic si tragic spre care se indreapta si ea.

Pelicula reuseste sa impresioneze prin detaliile psihologice pe care Cantet, prin a al sau unghi de filmare, le prezinta publicului spectator dar, in acelasi timp, reuseste pe deplin sa faca aceasta productie sa cada in uitare tocmai datorita faptului ca, mult prea atent la anumite detalii, Cantet isi dilueaza povestea destul de mult.

"Foxfire" nu are data de intrare in cinematografele din Romania, il puteti gasi on-line, iar daca il gasiti, inarmati cu multa rabdare, poate fi o vizionare agreabila.

0 comentarii: