Noul single Fierbinteanu - Yvelines, de astazi in playlist-ul eclecticfm.ro



Noul single al duo-ului electro/experimental Fierbințeanu, intitulat Yvelines, se află de luni, 13 ianuarie, în playlist-ul postului de radio online eclecticfm. Piesa face parte din albumul Massive Exposure, ce va fi lansat anul acesta.
 
Yvelines este o compoziție semnată Cristian și Gabriela Fierbințeanu și conține sample-uri de chitară de Dan Michiu Dinescu și sample-uri de tobe de Alex Bălă. „Este probabil cea mai radio-friendly muzică pe care am făcut-o până acum”, spun artiștii.
 
Piesa este ilustrată de un videoclip, lansat în ultimele zile ale anului trecut, ce poate fi vizionat pe canalul de YouTube al trupei: www.youtube.com/user/fierbinteanu. Clipul este un colaj de filmări  în care apar prieteni ai artiștilor, imagini folosite de obicei ca proiecții, în timpul concertelor.
 
Fierbințeanu este un duo electro/experimental din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale și colaje de sunete. În 2012, cei doi au câștigat concursul de remixuri după muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh.
 
Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp: http://fierbinteanu.bandcamp.com. Cel mai recent album FierbințeanuSilence As Beauty a fost lansat în luna mai a anului trecut, la Local Records, și poate fi descărcat gratuit, pe site-ul casei de discuri: http://localrec.ro/?p=2744
 
Cristian Fierbințeanu colaborează și cu alți artiști din zona experimentală/independentă (Claudiu Ilariean, Dan Michiu Dinescu) și face parte din duo-ul electro-pop Plurabelle, alături de Alex Bălă. Albumul lor de debut urmează să fie lansat anul acesta, de casa de discuri franceză Stellar Kinematics.
 
Web: http://www.fierbinteanu.com/
Facebook: http://www.facebook.com/fierbinteanumusic
Soundcloud: http://soundcloud.com/fierbinteanu
Bandcamp: http://fierbinteanu.bandcamp.com
YouTube: http://www.youtube.com/user/fierbinteanu

0 comentarii: