Interviu Urban: Vlad Staricu (Pistol Cu Capse)

Argument: Pe 21 noiembrie in Colectiv la editia cu numarul 9 a Funk Rock Hotel redescopeream in live una din trupele ce de-a lungul anilor mi-a incantat placut urechile. Schimbat, in urma acelei seri aducatoare de bucurii, mi-am reintors auzul inspre trupa Pistol Cu Capse iar de aici si pana la interviul cu vocalul trupei, Vlad Staricu, nu a mai fost decat un simplu pas.
 
Cand ai inceput aventura muzicala si ce te-a determinat sa faci acest pas?
Aventura a inceput in momentul in care Andrei facuse rost de o statie de chitara Vermona, el cochetand la acea vreme cu chitara, avand una electrica acasa si atunci cand taica-miu ne-a dat o camaruta destul de mica in cladirea unde el avea biroul, undeva la subsol si de-atat am avut nevoie....asta se intampla undeva 2002, 2003.
 
Cum ai inceput alaturi de Pistol cu Capse si de unde provine numele trupei?Pistol Cu Capse a fost prima trupa, nu prea stia nici unul  dintre noi cum se face treaba asta, dar placerea si pasiunea a fost mult prea mare  si nu prea am tinut cont de nimic. Cu Andrei ma stiam din cei patru ani de liceu, unde am impartit frateste ultima banca. Pe Danut l-am cunoscut printr-un prieten si a fost dragoste la prima vedere. Adi fusese coleg de facultate cu sormea si neavand basist la vremea aia, vroiam sa inregistram niste piese,  sor-mea mi-a zis ca-l stie pe unu care se pricepe cu calculatoarele si cu muzica asa ca Adi a venit sa ne ajute sa inregistram, i-am pus basu in mana si n-a mai plecat....numele formatiei il avem de la Barbu, basistul formatiei E.M.I.L.


Cum arata scena locala in 2003 si ce alte trupe alaturi de care ati inceput mai exista inca in momentul actual?
Hmmmm, nici nu stiu sa zic daca era mai vie scena acum sau atunci; trupele care au inceput inaintea noastra si mai exista si acum sunt E.M.I.L. , COMA, H8, VITA DE VIE, OMUL CU SOBOLANI, ZOB.
Primul LP apare abia in 2008, de ce a durat atat pana cand a fost lansat si ai caracteriza aceasta productie?
Pai noi am pornit si am avut primul concert undeva prin toamana lui 2003, iar in 2005 am inregistrat un EP care continea cinci piese, numit UN PAS PANA LA NORI ; pentru noi inca era totul o mega distractie si parea ca o gluma si poate si din cauza asta ne-a luat inca vreo trei ani sa inregistram primul album, care contine 15 piese si se numeste Pistol Cu Capse. Este un album foarte melodios, vesel in care se combina ritmurile de raggae cu trompeta si delay-uri pe premier, cu ritmuri alerte de punk rock si pop punk, cu un distors puternic si ferm,  si cel mai important cu un sound foarte modern pentru Romania de acum 6 ani.
Cum a continuat povestea Pistol cu Capse dupa lansarea discului?
Nu cu mari schimbari, incet si sigur ca un Cadillac, cum merge si acum

In 2012 apare “Unplugged”. Cum de ati ales sa faceti acest exercitiu si cati oameni ce, poate, pana atunci nu auzisera de voi au fost introdusi in lumea Pistol cu Capse?

Albumul acustic a iesit cum nu cred ca ne-am fi asteptat vreodata. Am avut intotdeauna latura asta mai emo in noi si am simtit ca este momentul sa intindem si mai mult coarda pentru ca simteam ca putem sa facem ceva extraordinar, care sa fie un pic diferit fata de ce a fost inainte si de cum ne stia lumea; contine 11 piese, dintre care doar doua sunt piese noi iar restul sunt melodiile vechi reorchestrate si schimbate in proportie de 90% . Cu totii am muncit foarte mult la acest album si am dat tot ce era mai bun in noi, dar cele mai mari merite le are Danut, el schimband si venind cu idei noi despre cum ar trebui sa sune melodiile acustic. Si am facut si o mica schimbare la tobe: a venit Lucian, iar Andrei a trecut la percutie, dorind sa incerce si el ceva nou


Daca ar fi sa alegi intre varianta originala a melodiilor si cea Unplugged care iti este cea mai apropiata de inima? 
E ca si cum m-ai pune sa aleg intre doi copii: unul mai agitat,  mai energic,  mai vesel si altul mai calm, mai introverti, mai trist; o sa-i iubesc la fel de mult pe amandoi.

“Ea stie” a fost un adevarat success pe radio, a fost prima alegere ca single & video sau a aparut in urma reactiei fanilor?
„Ea Stie” nu sunt sigur ca a fost asa un mare succes  =))) , insa „Ea Crede” numai daca ne uitam la comentariile de pe You Tube ne dam seama ca a intrat in sufletele copiilor cum nu ne-am fi asteptat; a fost doar alegerea noastra ca toate de pana acum si tot ce facem, facem in primul rand pentru noi si nu prea ne intereseaza ce zic altii


Una din melodiile importante de pe discul “Unplugged” imi pare a fi “Cu soarele”. Cum a aparut melodia asta si de ce nu a fost aleasa pentru promovare? 
Nu a fost aleasa pentru promovare pentru ca noi am considerat ca sunt alte piese cu un potential mult mai mare , si din cauza faptului ca are unul dintre cele mai stupide titluri :) 


Septembrie 2013 a adus cel mai nou clip, “Ramane intre noi”, cand va apare si albumul? 
Da, eu am vrut si mi s-a parut ca am fi o formatie foarte prolifica sa scoatem doua albume diferite, doi ani la rand. Ar fi fost asa.....tare. Dar nu s-a putut si asta doar din cauza mea pentru ca albumul nou este gata, inregistrat din septembrie, contine 10 melodii se va chema „DUPA ZECE”. Doar ca 5 cantece nu aveau versuri; acum au mai ramas doar 2 sau 3 piese fara versuri, deci anul asta sigur iese in vara sau in toamna, nu ne grabim.

Unde va pot vedea fanii in urmatoarea perioada? 
Pai cum zice si ultima ta intrebare cantam vineri, 31 ianuarie 2014, @ QuestionMark. O sa mai fim prezenti la un eveniment bestial pe 7 martie @ Colectiv, impreuna cu H8 ,COMA ,E.M.I.L. , OCS SI PERFECT ZERO FOR INFINITY (HA!!!) , eveniment sub egida „WHAT THE ROCK ?! #1".

Pe 31 ianuarie dupa concertul pe care il veti sustine in Question Mark am aflat ca vei incanta publicul si cu o mostra de 30 de minute de muzica aleasa de tine, la ce sa ne asteptam din punctul de vedere al selectiei?
Nu stiu cat o sa-i incant, dar va fi un mix de pop punk, raggae, alternative si post hardcore

0 comentarii: