O carte de pus sub brad: "Tiptil, Crăciunul se apropie"

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 12:00, în mansarda Cărturești Verona, Editura Vellant lansează o carte de citit la gura sobei: Tiptil, Crăciunul se apropie. Povești pentru Despina, de Eugenia Glăvan. Nouă povești din care aflăm cum se pregătesc de Crăciun viețuitoarele din pădurea de peste deal îi așteaptă frumos puse în pagină pe cei mici și pe cei mari. Lansarea este un bun prilej să faceți cunoștință cu autoarea și cu personajele inventate de aceasta pentru fiica sa Despina: Ariciul Zbârlici, veverița Zizi, pisica Miaunica, șoricioaica Mimi, șoriceii Cranț și Ronț și multe alte animăluțe care ne împărtășesc în carte din aventurile lor.
În cele nouă povești minunat ilustrate de Irina Abaza aflăm ce se întâmplă în pădurea de peste deal de la sosirea iernii și până în ziua de Crăciun: surpriza primei ninsori, pregătirile de Sărbători, certuri și împăcări, bricolajul cadourilor, decorarea pădurii, întâlnirea Despinei, fiica pădurarului, cu locuitorii pădurii și cu spiridușul Știe-Tot și multe alte întâmplări grozave.

Nouă povești de citit și de recitit la gura sobei, Tiptil Crăciunul se apropie îmbină bucuria, magia și nostalgia Sărbătorilor într-o carte frumoasă, a veseliei și a culorii, care n-ar trebui să lipsească de sub brad.
 
Eugenia Glăvan a terminat Literele și este o mare iubitoare a cărților de povești. Aceast volum a fost scris pentru fiica sa, Despina, și este primul dintr-o serie care urmărești isprăvile locuitorilor pădurii de peste deal.

0 comentarii: