Masterclass-uri si seminarii BIEFF 2013

Vă invităm cu drag și la cele trei seminarii organizate de Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF 2013, în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București!

1.  Seminarul pe tema PRODUCȚIA ȘI DISTRIBUȚIA DE FILM EXPERIMENTAL ȘI ARTĂ VIZUALĂ ÎN EUROPA

Seminarul va prilejui întâlnirea cu o serie de profesioniști de top ai industriei cinematografice europene:

RÉMI BONHOMME - Manager de Program, SEMAINE DE LA CRITIQUE, FESTIVALUL DE FILM DE LA CANNES
MÁRIO MICAELO - Co-Director, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM CURTAS VILA DO CONDE PORTUGALIA

Seminarul se va desfășura vineri, 13 decembrie 2013, între orele 14:00 și 15:00 la Librăria Bastilia, iar participarea lui RÉMI BONHOMME și MÁRIO MICAELO este posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român.
 


2.   Seminarul pe tema MODELUL OLANDEZ DE PRODUCȚIE, DISTRIBUȚIE ȘI PROMOVARE A FILMULUI EXPERIMENTAL ȘI ARTEI VIZUALE

Seminarul va prilejui întâlnirea cu o serie de profesioniști de top ai industriei cinematografice olandeze:

JOOST DAAMEN – Selecționer IDFA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR AMSTERDAM și curator IDFA PRADOCS
MARTA JURKIEWICZ – Responsabil de distribuția de film experimental al EYE FILM INSTITUTE NETHERLANDS
RIK VERMEULEN - Director artistic al FESTIVALUL DE FILM NORDIC OLANDA

Seminarul se va desfășura vineri, 13 decembrie 2013, între orele 15:00 și 16:00 la Librăria Bastilia, iar participarea lui JOOST DAAMEN, a MARTEI JURKIEWICZ și a lui RIK VERMEULEN este posibilă cu ajutorului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Cele 2 seminarii sunt concepute ca platforme de întâlnire între profesioniștii invitați, principalele structuri educaționale românești din domeniu - Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București și Universitatea Națională de Arte - și studenții și profesioniștii români din film și arta vizuală. Seminarele reprezintă o ocazie de neratat pentru cineaștii din România de a intra în contact cu piața internațională de film experimental și artă vizuală. În cadrul lor, profesioniștii invitați vor prezenta cineaștilor și artiștilor români oportunitățile oferite de instituțiile pe care le reprezintă, iar creatorii români își vor putea promova în mod direct filmele către curatorii și distribuitorii mai sus menționați. Seminarele sunt deschise tuturor regizorilor și artiștilor vizuali români, indiferent de genul în care creează și de experiență.
 

3. Seminarul VISITING FILM SCHOOLSîn cadrul căruia MIEKE BERNINK, Coordonator al Master-ului de Film al ACADEMIEI NAȚIONALE DE FILM ȘI TELEVIZIUNE DIN OLANDA, JEAN-LOUIS DUFOUR, Decan al ECOLE SUPERIEURE D'AUDIOVISUEL (ESAV) TOULOUSE și SORIN BOTOȘENEANU, Decan al UNIVERSITĂȚII NAȚIONALE DE ARTĂ TEATRALĂ ȘI CINEMATOGRAFICĂ BUCUREȘTI, vor prezenta studenților și profesioniștilor români din domeniul cinema-ului și al artei vizuale, instituțiile pe care le reprezintă și oportunitățile deosebite pe care aceastea le oferă tinerelor talente din întreaga lume.

Seminarul se va desfășura sâmbătă, 14 decembrie 2013, între orele 14:00 și 15:00 la Cinema Elvira Popescu, iar prezența participanților este posibilă cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos și al Institutului Cultural Român.

ACADEMIA NAȚIONALĂ DE FILM ȘI TELEVIZIUNE DIN OLANDA (fondată în 1958) este una dintre școlile de film de vârf la nivel internațional. Inițiat în 2009, Masterul de Film, destinat unui număr de 12 studenți din întreaga lume, selectați riguros în fiecare an, este predat în întregime în limba engleză și are o identitate instituțională aparte datorită atenției deosebite acordate cercetarii cinematografice, în contextul interacțiunii cu forme alternative de digital media. Programul își propune să contribuie la dezvoltarea culturii cinematografice și media, prin accentuarea și explorarea importanței experimentului.

ECOLE SUPERIEURE D'AUDIOVISUEL (ESAV) (fondată în 1979), parte din Université Toulouse-II le Mirail,  este, alături de La Fémis și Louis Lumière, una dintre cele trei școli publice de film din Franța, având programe de licență, masterat și doctorat orientate înspre experimentare audiovizuală.

UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE ARTĂ TEATRALĂ ȘI CINEMATOGRAFICĂ BUCUREȘTI (UNATC) se numără, alături de FAMU (Praga) şi Şcoala de Film de la Lodtz (Polonia), printre şcolile de film de prestigiu din Europa. Istoria UNATC este legată de înfiinţarea primei facultăţi de teatru care şi-a început activitatea la Bucureşti în 1834. Această instituţie cu tradiţie s-a unit în 1954 cu Institutul de Artă Cinematografică, dând naştere UNATC. Printre absolvenţii UNATC se numără regizori de valoare ai cinema-ului românesc precum: Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Cătălin Mitulescu, Radu Muntean, Tudor Giurgiu.

0 comentarii: