Cel mai frumos roman din lume - Unteatru - 14 decembrie



”Cel mai frumos roman din lume”
după Larry Tremblay, la Unteatru
Sâmbătă, 14 decembrie, la ora 19:00
 
„Tot ceea ce îți poți imagina este real.” - Pablo Picasso
 
Teatrul Unteatru prezintă spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, în regia Alexandrei Penciuc. Sâmbătă, 14 decembrie, la 19:00, spectatorii sunt invitați într-o lume aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de subconștient și de puterea creației.
 
După o reprezentație jucată cu sala plină la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște,”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay revine „acasă” la Unteatru. Spectacolul este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenței - adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia și puterea de a crea.
 
Distribuția este formată din Nicoleta Lefter (”Un tramvai numit dorință”) și Ionuț Grama (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?”), iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, ”Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva”). Scenografia este semnată de Tudor Prodan. Traducerea: Petre Bokor.
 
”A fost odată o tânără. În ziua în care a împlinit vârsta de 16 ani, și-a tăiat codițele, pe care le purta ridicol de simetric. În clipa în care le vede dispărând în vârtejul apei din closet, simte că se petrece în ea o modificare profundă. Din clipa aceea nu mai poate face pe fetița inocentă îmbrăcată în rochițe înflorate. Deschide un caiet și începe să scrie, fără să șteargă sau să schimbe, cel mai frumos roman din lume.
 
Într-o zi, un străin apare la marginea satului...”
 
Teatrul Unteatru
Str. Ilfov nr. 1, Sector 5, București / www.unteatru.ro / unteatru@gmail.com

0 comentarii: