24 de povesti in asteptarea Craciunului la Curtea Veche Publishing

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar cei mici așteaptă deja vacanța și pe Moș Crăciun, în luna decembrie Curtea Veche Publishing vă oferă “24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano”. De pe 1 până pe 24 decembrie, copiii vor descoperi în fiecare zi câte o poveste sau o legendă celebră în lumea întreagă.24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului“ este o carte magică în care sunt adunate marile basme din folclorul internaţional, dar şi celebrele poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare.

Cartea poate juca rolul unui calendar magic cu povești, cu ajutorul căruia copiii pot număra zilele rămase până la Ajunul Crăciunului. Răsfoind-o, micii cititori vor descoperi cum a apărut legenda primului brad de Crăciun, cu ce se ocupă spiriduşii sau care este legenda Sfântului Nicolae. Copiii pot afla ce hotărâre a luat cântăreţul din Hamelin, la cine au ajuns saboţii fermecaţi ai lui Moş Crăciun sau destinul pe care l-a avut Ochi de Stea. Cum petrec trolii sărbătoarea de Crăciun, ce daruri au adus magii şi ce anume spun clopotele când bat?

Între copertele cărții ne putem  întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, Cântăreţul din Hamelin, Kaştanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae. Cartea “24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului“ ne oferă 24 de poveşti minunate din folclorul internaţional, inspirate de vechi legende sau de mari scriitori, precum Hans Christian Andersen, Fraţii Grimm, Louisa May Alcott, Charles Dickens şi A.P. Cehov. Iar la finalul cărţii veţi găsi cea mai frumoasă poveste, de citit în Ajunul Crăciunului: legenda naşterii lui Iisus.

Cartea completează armonios colecția de cărți pentru copii a editurii Curtea Veche, care conține cărți illustrate și de colorat pentru cei mici (“Crăciunul cu Norocel”, seria “Mandale magice”), cărți scrise de autori autohtoni (“Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa sau “Aventurile lui Riki” de Ana Maria Florea), povești internaționale clasice (“Povești clasice pentru copii”, ”50 de povești de adormit copiii”) și îndrăgita colecție “Cărțile copilăriei”, care conține repovesitiri ale marilor opere clasice, redate pe înțelesul copiilor între 8 și 14 ani (“Peter Pan”, “Marile speranțe”, “Black Beauty”, “Cei trei muschetari”, etc.). Mai mult, editura oferă și cărți utile pentru dezvoltarea frumoasă a copiilor, precum “Ce se întâmplă cu mine?”, “Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii” sau “Ce să faci când eşti speriat & îngrijorat”.

Cartea este disponibilă în librării și pe www.curteaveche.ro, la 39 lei.

0 comentarii: