Cel mai nou proiect semnat Radu Jude selectat în “Coproduction Village”

Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, “Inimi cicatrizate”, a fost selectat în cadrul “Coproduction Village” din cadrul “Festival De Cinema Europeen des Arcs”. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 14-17 Decembrie 2013, în Alpii francezi.
 

La “Coproduction Village” din cadrul “Festival De Cinema Europeen des Arcs” (14-21 Decembrie 2013)  au fost selectate 25 de proiecte cinematografice europene aflate în dezvoltare. În cadrul secțiunii vor participa peste 250 de profesioniști (producători, agenți, distribuitori) de pe întreg continentul.

Alături de Radu Jude au mai fost selectați Adrian Sitaru cu noul său proiect: “The Fixer” dar și Bogdan Mirică cu “Dogs”.


“Inimi cicatrizate” este o adaptare liberă a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher și în special a romanului omonim. Regizorul Radu Jude continuă, cu acest nou proiect, să exploreze "relația omului cu corpul, cu finitudinea și cu degradarea corporală", temă abordată și în scurtmetrajul “O umbră de nor”.
Legat de acest nou proiect regizorul Radu Jude menționează: "cred că forța cinematografului nu stă în poveste, nici în diversele filozofii din spatele poveștilor, ci în uriașa lui capacitate descriptivă. Sper că acest film nu va "spune" ceva, nu va avea un "sens", nu va comunica "semnificații", sper doar că el va arăta, că va oferi descrierea amănunțită a unei experiențe umane limită la care să ne raportăm cu duioșie, cu teamă și cu respect."


Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii “Lampa cu căciulă”, “Alexandra”, “O umbră de nor”. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume” a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.


Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”,  a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012. “Toată lumea din familia noastră” a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

0 comentarii: