Recomandare de weekend: Asia Fest - Sala Dalles

Asia Fest este primul festival din România dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic. Aceasta cultura a tarilor asiatice a fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar in România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atractie speciala fata de tari precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud. Au aparut tot felul de comunitati pasionate de formele artistice specifice acestori tari, de gastronomie, dar si de consumul de vacante si excursii exotice.
 Festivalul are loc în perioada 18-20 octombrie, între orele 10:00-20:00 și va fi găzduit de Sala Dalles.
Cum Bucurestiul este scufundat in soare si caldura in weekend, iti recomandam o vizita la Sala Dalles pentru a vizita Asia Fest. Te vei putea bucura sau descoperi, cateva din valorile culturale pe care continentul asiatic le are prezente la aceasta expozitie.
In cadrul vizitei noastre am descoperit o multitudine de lucruri interesante si am reusit sa ne familiarizam, un pic mai mult cu cultura asiatica dar, sa si plecam, la final cu o desaga plina de bunatati cum rar poti gasi in oras.
Prima oprire a fost la standul Demmers Tea House, le cunosteam produsele si ne-am bucurat sa ii descoperim prezenti la Asia Fest, asta poate si pentru ca ramasesem cumva fara provizii de ceai.
Am descoperit la ei ceaiul "Japan Cherry", un best seller din cate am fost informati, dar si "Earl Grey Lady Blue", un ceai rafinat numai bun pentru ati petrece o amiaza insorita alaturi de el si o carte buna.
Preturile sunt accesibile, calitatea este buna iar cantitatea consistenta.
Ne-am indreptat mai departe pasii in cadrul expozitiei si am continuat sa descoperim, iar in zona de scenei de la parter, sala 2, am aterizat fix in timpul unei demonstratii de arte martiale si dansuri chinezesti ce ne-a fascinat si incantat pe deplin. Ulterior, in acelasi spatiu, am putut asista si la o ceremonie a ceaiului korean prezentata de catre Discover Korea.
In timp ce stateam absorbiti de catre demonstratiile ce aveau loc, in vecinatatea scenei, ne-au cazut ochii pe standul Bell'Agio Casa. Ceainice, cesti, farfurii...care mai de care mai frumoase si mai imbietoare ni se desfasurau in fata privirii si nu am putut sa nu petrecem mult timp la acest stand pentru a putea admira pe deplin multitudinea ofertei. Va recomandam o vizita la ei pentru a putea admira si voi oferta expusa.
Un alt stand la care am petrecut mult timp a fost cel al Yenshin, haine de inspiratie asiatica.
Pentru cei ce doresc sa gateasca in stil asiatic, Asia Fest, ofera posibilitatea si posibilitatea achiitionarii de mirodenii locale. Astfel, Bazarul cu mirodenii si Books & Asian Spices, sunt doua standuri unde puteti sa zaboviti in voie inainte de a alege ceea ce va doriti pentru o delicioasa masa asiatica.
In vizita de la Asia Fest nu rata standul Discover Korea. Acolo am gasit obiecte, manga, dar si oameni extraordinari ce va vor povesti mai multe despre cultura si comunitatea coreeana.
Cum este foarte posibil ca dupa o vizita indelunga sa ti-se faca foame, iti recomandam o vizita la Li-Wu unde am avut ocazia sa mancam o minunata supa vietnameza.
Pentru doamne si domnisoare propunem o vizita la make-up corner-ul Adelei Manolache.
Drept urmare, duminica, in plimbare prin oras, nu rata o vizita la Sala Dalles pentru prima editie a Asia Fest unde, in afara de propunerile noastre de mai sus vei putea sa participi si la urmatoarele activitati:


Workshop-uri / parter, Sala 2 /
11:00-12:00- Workshop origami (Haramitchi RO)
12:00-13:00- Workshop Manga (Centrul de Studii Româno Japoneze)
13:00-15:00- Design textil cu motive japoneze (Creative Arts)
15:00-16:00 – Workshop EBRU (Centrul Cultural Turc Yunus Emre)
16:00-17:00- Workshop caligrafie coreană (Asociaţia Nan Kibun )
17:00-18:00- Workshop Hanji Kraft (Discover Korea)
18:00-19:00- Felicitari cu hanbok (Discover Korea)
19:00-20:00- Workshop de yukata ( Laraura Karaman)
 
Program Scenă \ parter, Sala 2 \
12:00-12:20 : Demonstraţie de arte marţiale şi dansuri chinezeşti -  Artasia – Academia de Arte Asiatice
14:00- 15:00: Parada Cosplay şi Harajuku-Idol
15:00 – 16:00 – Prezentare sustinuta de catre Maestrul Alexandru de la Master School AIO Scoala Intregului
FENG SHUI SI TEHNICI TAOISTE PENTRU DEZVOLTAREA POTENTIALULUI PERSONAL
16:00- 17:00: “Ritmurile orientale – Seminar şi spectacol de dans oriental cu percuţie live”—Şcoala Oriental Delight şi trupa de drummeri “Los Blancos”
17:00-17:30 : Concert muzică indiană- Yndira
17:30- 18:00: Demonstraţie yukata – Laura Karaman
18:00-19:00: Concert lăută – Nicolae Szekely

Cafeneaua Dalles / etaj 1
11:00 – 11:40: Workshop: Rolul dansului in viata femeii conform traditiei asiatice | Artasia – Carmen Alona Shuilian – Artasia – Academia de Arte Asiatice
Artasia – Academia de Arte Asiatice
12:00 – 13:00: Conferinţă & degustare de ceai: China*
13:30 – 14:30: Conferinţă & degustare de ceai: Taiwan şi Japonia*
15:00 -16:00: Conferinţă & degustare de ceai: India, Sri Lanka, Vietnam*
16:30 -17:30: Ceaiul în Europa şi SUA. Degustări de ceai Lipton  *
* sustinute de catre  Gheorghe Mihai Cosmatchi
18:00 – 19:00: Prezentare şi workshop : Tehnici de regenerare, sanatate si infrumusetare feminina in traditia asiatica: Carmen Alona Shuilian -Artasia – Academia de Arte Asiatice
19:00 – 20:00: Workshop şi demonstraţie Daoyin-Qigong (Medicina prin miscare) -Razvan Damian Ming-  Artasia – Academia de Arte Asiatice
 

0 comentarii: