"ORFANI" de Dennis Kelly - Teatrul Act - 31 oct

Teatrul ACT și Asociația ProDrama prezintă spectacolul „ORFANI” de Dennis Kelly, in regia Elenei Morar. Din distribuție fac parte Simona Cuciurianu, Ionuț Grama și Laurențiu Bănescu. Joi 31 octombrie, la ora 19:00, spectatorii sunt așteptați la un thriller care explorează violența Ón mediul urban și felul in care aceasta influențează viața liniștită a unui cuplu de condiție medie.

Helen (Simona Cuciurianu) și Danny (Ionuț Grama) iau cina in apartamentul confortabil situat intr-un cartier rău famat dintr-un oraș britanic. Dar seara le este dată peste cap de Liam (Laurențiu Bănescu), fratele lui Helen, care apare brusc la ușă intr-o ipostază surprinzătoare, insoțită de explicații pe măsură. Urmează o noapte de dezvăluiri și decizii care destramă, incetul cu incetul, lumea liniștită a cuplului.

Cat de departe suntem dispuși să mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termină grija legitimă şi unde incepe panica? Cu ce preţ supravieţuim violenţelor mici, cotidiene, şi cum putem inchide ochii la ceea ce se intamplă in jurul nostru?

Teatrul ACT și Asociația ProDrama aduc in premieră in Romania piesa „ORFANI” de Dennis Kelly intr-un spectacol care promite să țină publicul cu sufletul la gură, ridicand simultan probleme morale și sociale relevante - loialitatea față de familie, responsabilitatea morală față de comunitate, răspunderea in fața legii, discriminarea și violența in mediul urban. Regia ii aparține Elenei Morar, iar scenografia lui Tudor Prodan.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanţi dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale „Love and Money“, „DNA“, „Orphans“, dar mai ales pentru scenariul sitcomului „Pulling“ (BBC) care a caştigat British Comedy Award in 2008.

Traducerea: Deea Avram
Cu: Simona Cuciurianu, Ionuț Grama, Laurențiu Bănescu
Regia: Elena Morar
Scenografia și afișul: Tudor Prodan

Durata:†1h35†min (fără pauză)

Teatrul†ACT - Calea Victoriei 126 Sector 1, București / www.teatrulact.ro / act@teatrulact.ro / 0213 103 103 / 0723 103 103
Asociația ProDrama - www.prodrama.ro / contact@prodrama.ro

0 comentarii: