Love Building - premiat la Festivalul de film de la Varsovia

Love Building, lung metrajul de debut al Iuliei Rugină, produs de ActorieDeFilm.ro, a obținut Mențiunea Specială a Juriului FIPRESCI în cadrul celei de-a 29-a ediții a Warsaw Film Festival.

Filmul a fost prezentat în cadrul secțiunii Discoveries. Juriul FIPRESCI, format din Alison Frank (Marea Britanie), Gideon Kouts (Franța) și Dejan Trajkoski (Macedonia) a acordat această mențiune specială “simțind că într-un repertoriu de filme gri s-a îndrăgostit de un film cu multă culoare și iubire”.

Regizoarea Iulia Rugină a mărturisit emoționată pe scena Galei de Închidere a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia că premiile FIPRESCI sunt cele la care se gândea ca fiind aproape intangibile pentru tipul de cinema abordat de Love Building, un film de care se îndrăgostește, în primul rând, publicul.

Mențiunea Specială FIPRESCI se alătură altor două premii obținute de Love Building în luna aprilie, în cadrul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internațional de Film “București”. Prezentat în cadrul Competiției B-EST 2013, Love Building a obținut atunci Premiul Publicului, votat de spectatori, și Mențiunea Specială a Juriului B-EST.

Tot săptămâna aceasta, pe 17 octombrie, Love Building a avut premiera în Republica Moldova, sala cinematografului Gaudeamus fiind neîncăpătoare pentru publicul din Chișinău, doritor de film românesc. Love Building va rula la Cinema Gaudeamus timp de o săptămână.

În perioada 23 – 31 octombrie Love Building urmează să întâlnească publicul de la Tirana International Film Festival, unde va fi prezentat în Competiția Oficială a festivalului.

Love Building este o tabără dedicată relațiilor destrămate. 14 cupluri din program au la dispoziție 7 zile pentru a-și repara poveștile de dragoste. Cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către "și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți", se ridică o singură întrebare: "Poți să repari dragostea în 7 zile?".

Love Building este cel mai ambițios proiect al școlii Actoriedefilm.ro, fondată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Cei trei joacă în film alături de 31 de absolvenți ai școlii.

Producătorului ActorieDeFilm.ro i s-au alăturat Dakino Production, Papaya Adversting, Digital Cube și Zbang Film, în calitate de co-producători ai filmului.
 

Site-ul oficial al filmului este:
http://www.lovebuilding.ro/
Urmăriți pagina oficiala Facebook a filmului: https://www.facebook.com/love.building.the.movie


0 comentarii: