“Domnișoara Christina”, din 1 Noiembrie în cinematografe

Abis Studio va lansa la inceputul lunii viitoare, pe 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gală chiar in seara de Halloween.

După ce a fost proiectat in avanpremieră la Festivalul Internațional de Film Transilvania, “Domnișoara Christina” ajunge in cinematografele din Romania in această toamnă, fiind una dintre cele mai așteptate producții romanești ale sezonului.


Acțiunea filmului se intamplă in Romania perioadei interbelice.Tanărul pictor Egor Pașchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu ( Maia Morgenstern) impreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că intreaga ei familie o venerează pe Domnișoara Christina, mătușa ucisă in imprejurări neclare pe cand avea doar 20 de ani, Ón timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras intr-un mod inexplicabil de portretul Domnișoarei Christina și incepe să o viseze. Curand insă granița dintre vis și realitate se estompează iar Domnișoara Christina (Anastasia Dumitrescu), Óndrăgostită de Egor, este adusă inapoi la viață prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Cand realizează insă că viața Sandei este in pericol Egor decide să lupte cu strigoiul.

Din distribuția filmului fac parte Tudor Aaron Istodor,  Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu,  Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniță, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pușa, Andreea Gheorghe.

Pentru regizorul filmului, Alexandru Maftei, ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade a constituit o provocare majoră: “Demersul meu s-a indreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat care să nu-i dezamăgească pe iubitorii genului horror și fantasy. Am dorit să fiu cat mai aproape de spiritul nuvelei păstrand misterul, fantasticul și componenta horror in proporțiile originale”.

“Domnișoara Christina” este unul dintre cele mai indrăznețe filme realizate in Romania in ultimii 20 de ani, care pe langă o distribuție de excepție, beneficiază din plin de efecte speciale și de o direcție vizuală rar intalnită in producțiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea,  Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.
 Decorurile realizate de Vali Ighigheanu și costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens Ónregistrată Ón studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti in 1994, Alexandru Maftei face parte din prima generație de regizori de film post decembristă. Debutul său pe marile ecrane, comedia dulce amăruie "Bună! Ce faci?"(Rollin Studio, 2011), a fost descrisă in revista americană "Variety" drept "o gură de aer proaspăt" in contextul cinematografiei romanești sumbre. Alexandru Maftei a mai regizat șapte din cele paisprezece episoade ale serialului rom‚nesc “Lombarzilor 8" ( B1TV, 2006) precum†și mediu metrajul de televizune despre “Ștefan cel Mare și Sfant" (Rollin Studio, TVR, 2006) prezentat in cadrul emisiunii "Mari Romani". Alexandru Maftei are la activ sute de spoturi publicitare, din care numeroase premiate in competiții internaționale.

La numai 24 de ore de la lansare, trailerul filmului „Domnișoara Christina” a fost vizualizat de peste 100.000 de oameni in rețelele sociale și are deja o comunitate puternică de fani.
   
Filmul este o producție Abis Studio realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei Ón colaborare cu Societatea Rom‚nă de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media.

0 comentarii: