Cine Shuffle, festival neconventional pentru pasionatii de film

Pasionații de film din România își pot face cunoscute producțiile în cadrul neconvenționalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”, lansat în această lună de echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Proiectul își propune să le ofere cineaștilor amatori șansa de a-și prezenta creațiile și de a se promova în fața publicului.

 Oricine își poate înscrie producția în competiție; în fiecare lună se trag la sorți filmele care vor fi vizionate de public, iar spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme. Realizatorii producțiilor apreciate de public vor fi premiate. Primele proiecții vor avea loc în 31 octombrie.


„La fiecare ediție a TIFF-ului sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare – tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului”, a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF și cel care a avut inițiativa „Cine Shuffle”.


După cum îi spune și numele, „Cine Shuffle” este un festival „aleatoriu”, pentru că în fiecare lună norocul va decide ce proiecții vor fi prezentate publicului: se va trage la sorți dintre toate producțiile trimise. 


Pentru înscrierea la festival, un film trebuie să aibă maxim 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi). Filmul și formularul de înscriere se vor trimite online, la adresa de email info@casatiff.ro. Fiecare film înscris va primi un număr, care va intra la tragerea la sorți organizată lunar. Astfel, filmele care nu au fost trase la sorți în luna înscrierii vor putea fi extrase ulterior.
Mai multe informații despre acest proiect sunt disponibile pe site-ul www.casatiff.ro.

Persoană de contact:
Marius Bălănescu – Events Manager, Casa TIFF
tel.: 0733-735-901
email: marius.balanescu@casatiff.ro
site: www.casatiff.ro
facebook: CasaTIFF

***
Casa TIFF este un spațiu flexibil și multicultural care își propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie, teatru - artele vizuale în general, în rândul clujenilor. Inaugurată în iunie 2012, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film „Transilvania”, Casa TIFF reprezintă anual un punct important de atracție pe harta festivalului, fiind totodată gazda a numeroase evenimente culturale care îmbogățesc viața culturală a Clujului
.

0 comentarii: