Animație poloneză în Club Control

Două luni la rând, pe 21 și 28 octombrie, la ora 20.00, prezentăm în Clubul Control din București lucrările laureaților primei ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, dar și animații din categoria „off”, realizate de artiști independenți. Intrare liberă!

Festivalul Național de Animație Poloneză „O!PLA” este o inițiativă a Animation Across Borders. Prima ediție a Festivalului s-a desfășurat în perioada 5.04.- 9.06.2013, în 21 de localități din Polonia, și a avut un public foarte numeros, de peste 5000 de spectatori.

O!PLA (O!PLA înseamnă: O! Animație Poloneză!) este mai înainte de toate o încercare de a obține un contact și de a construi o relație între spectatorul polonez și animația poloneză de autor, dar și de a promova, în țară și în străinătate, una dintre cele mai mari comori ale culturii poloneze – filmul de animație, care continuă să fie una dintre cele mai importante sfere ale artei poloneze. La baza O!PLA se află concursul național al celor mai noi animații poloneze pentru adulți, care este însoțit de retrospective, proiecții de animații pentru copii și tineri, ateliere de animație, concerte, vernisaje. Ceea ce oferă o notă distinctă Festivalului este faptul că jurizarea este făcută chiar de către publicul prezent la proiecții, ei fiind cei care aleg câștigătorii.
O!PLA 2014 se va desfășura în perioada 21 martie-8 iunie 2014.

www.animationacrossborders.com

0 comentarii: