20 de ani de Studio Martin

Studio Martin are acum 20 de ani! 20 de ani de istorie incontestabila in muzica underground din Romania, 20 de ani de party-uri efervescente, 20 de ani de amintiri frumoase, 20 de ani de veselie si dans, 20 de ani de schimbari si va continua sa-si scrie povestea cat timp exista muzica buna si Voi, publicul drag noua.
Astazi, Martinul se poate mandri cu o sumedenie de artisti straini, cat si romani, care i-au trecut pragul de-a lungul timpului, aici punandu-se bazele scenei de clubbing romanesc.

Vino si sarbatoreste alaturi de noi, sambata, 30 noiembrie 2013. Invitate special vor fi Cassy Britton si Mara Trax [Maayan Nidam si Vera Heindel]!

✦ CASSY ✦
www.cassybritton.com/
www.facebook.com/cassyofficial/info

✦ Mara Trax
www.facebook.com/maratraxmusic/info
http://www.residentadvisor.net/dj/maratrax

Pentru REZERVARI:
☏ +40733MARTIN


FB event: https://www.facebook.com/events/635099546512826/

20 Things to Know about Studio Martin
✦ Studio Martin s-a deschis in 1993, in incinta cinematografului Volga, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.
✦ Denumirea clubului a fost inspirata dupa numele unei companii daneze de lumini, care timp de cativa ani a distribuit scannere locatiei printr-un contract exclusiv.
✦ In scurt timp, dintr-un cinematograf vopsit, Studio Martin s-a transformat intr-un club urban, unde oamenii veneau sa asculte muzica si sa danseze.
✦ Studio Martin a fost primul club din Romania unde existau pickup-uri si se asculta muzica exclusiv pe vinyl.
✦ Nu intamplator, Martin a fost adesea catalogat ca fiind un club underground cu putine mese si mult spatiu de de dans.
✦ Intre anii ‘93-’95, selectia muzicala a fost destul de variata de la Depeche Mode, pana la punk si jungle.
✦ La inceputul anilor ’90 au luat nastere primele petereceri tematice din Romania - “Pyjamas Party”, “Halloween Party”, “Doctor's Party” si “Beach Party".
✦ Studio Martin este locul unde cea mai iubita trupa romaneasca de muzica electronica “Suie Paparude” s-a lansat si unde isi promoveaza si in prezent albumele.
✦ Martin este primul club din Romania unde se putea asculta muzica eletronica in anii ’90 de la breakbeat, experimental si jungle pana la house si techno.
✦ La inceputul anilor 2000, DJ-i romani precum: Rosario Internullo, Rhadoo, Pagal si Livio au inceput sa mixeze mai des in Studio Martin, transformandu-l in acelasi timp si intr-un loc dedicat party-urilor afterhours.
✦ In scurt timp au luat nastere si petrecerile The Mission cu motto-ul “Positive Education”, primele trei editii s-au tinut in Martin.
✦ Echipa The Mission a inceput sa organizeze evenimente cu Dj –i recunoscuti in intreaga lume.
✦ In 2002, Lee Burridge se declara profund impresionat de cel mai avangardist club romanesc: “una dintre cele mai tari petreceri din 2002 a fost cea de la Martin, un club care imi aiminteste mult de Fabric din Londra”.
✦ In 2003, James Lavelle a ales clubul Martin pentru a-si lansa compilatia GU026 Romania.
✦ Dupa un an de absenta, in 2005, Studio Martin isi redeschide usile. Intr-o formula noua, renovat, cu un sistem de sunet performant si sub managementul The Mission.
✦ Martin a gazduit de-a lungul anilor mai multe generatii de DJ-i romani printre care se numara si Rhadoo, Pedro, Rosario Internullo, Livio, Pagal, Kozo, El Cezere si Negru.
✦ De-a lungul a 20 de ani, tinerii romani au avut ocazia sa-i asculte pentru prima oara live pe: Laurent Garnier, Derrick May, Juan Atkins, Jeff Mills, Miss Kittin, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Booka Shade, Tania Vulcano, Timo Maas, James Lavelle, Swayzak, Thomas Melchior, Markus Schulz, Martin Buttrich, Alex Under, DJ T, Jo Mills, Terry Lee Brown Jr, Ame, Tadeo, Damian Schwartz, Argy, Konrad Black, Shlomi Aber, Anthony Pappa, Hernan Cattaneo, Hybrid, Craig Richards, Sandra Collins, 16bit Lolitas, Jimmy van M, Einzelkind, Luetzenkirchen, Joseph Capriati, Pan Pot, Billy Nasty, Sian, Adam Beyer, Steve Bug, Guy Gerber si multi altii.
✦ In 2008, promoterii Studio Martin si The Mission au castigat premiul “Best South Eastern Europe Promoter" la “SeeMe Awards 2008”.
✦ Studio Martin a fost clasat de Resident Advisor Top 10, pe locul 4, pentru atmosfera si vibe-ul de petrecere.
✦ In topul 100 cele mai tari cluburi din lume, Studio Martin a ocupat in 2005, pozitia 17.

0 comentarii: