Premiera la Teatrul ACT - „ORFANI” de Dennis Kelly



Teatrul ACT și Asociația ProDrama prezintă în premieră spectacolul „ORFANI” de Dennis Kelly, un thriller care explorează violența în mediul urban și felul în care aceasta influențează viața liniștită a unui cuplu de condiție medie. Din distribuție fac parte Simona Cuciurianu, Ionuț Grama și Laurențiu Bănescu, iar regia este semnată de Elena Morar. Sâmbătă 21 septembrie și duminică 22 septembrie, la ora 19:00, spectatorii sunt așteptați la premiera națională a piesei.

Un cuplu perfect. O cină perfectă. O ușă trântită, care schimbă tot: o seară ce promite să fie lungă și plină de surprize. Danny (Ionuț Grama) şi Helen (Simona Cuciurianu) împart fericirea calmă a „celulei societății” care şi-a găsit oaza de confort în mijlocul „lumii dezlănţuite” de afară. Dar seara le este dată peste cap de Liam (Laurențiu Bănescu), fratele lui Helen, care apare brusc la ușă într-o ipostază șocantă însoțită de explicații pe măsură. Urmează o avalanșă de dezvăluiri și decizii surprinzătoare care amenință să destrame iremediabil lumea liniștită a cuplului.

Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termină grija legitimă şi unde începe panica? Cu ce preţ supravieţuim violenţelor mici, cotidiene, şi cum putem închide ochii la ceea ce se întâmplă în jurul nostru?

Teatrul ACT și Asociația ProDrama aduc în premieră în România piesa „ORFANI” de Dennis Kelly într-un spectacol care promite să țină publicul cu sufletul la gură, punctând simultan probleme morale și sociale specifice omului contemporan - datoria de a proteja familia și semenii, discriminarea rasială, violența în mediul urban. Regia îi aparține Elenei Morar, iar scenografia lui Tudor Prodan.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanţi dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale „Love and Money“, „DNA“, „Orphans“, dar mai ales pentru scenariul sitcomului „Pulling“ (BBC) care a câştigat British Comedy Award în 2008.

Traducerea: Deea Avram
Cu: Simona Cuciurianu, Ionuț Grama, Laurențiu Bănescu
Regia: Elena Morar
Scenografia și afișul: Tudor Prodan

Durata: 105 min (fără pauză)

Teatrul ACT - Calea Victoriei 126 Sector 1, București / www.teatrulact.ro / act@teatrulact.ro / 0213 103 103 / 0723 103 103
Asociația ProDrama - www.prodrama.ro / contact@prodrama.ro

0 comentarii: