Noul film al lui Corneliu Porumboiu la KINObservator-ul de la Union



Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte premiera celui mai nou film semnat de Corneliu Porumboiu. CÂND SE LASĂ SEARA PESTE BUCUREŞTI SAU METABOLISM, al treilea lungmetraj al cineastului român (după A FOST SAU N-A FOST? şi POLIŢIST, ADJECTIV), a fost deja selecţionat în competiţiile festivalurilor internaţionale de film de la Locarno, Sarajevo, Toronto şi New York. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu actriţa Mihaela Sîrbu şi monteuza Dana Bunescu.
 
Acesta este cel de-al 11-lea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, începând din noiembrie 2012. Printre cineaştii care au fost invitaţii programului până acum, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor lansate de ei, se numără Cristian Mungiu, Dan Chişu, Paul Negoescu, Radu Gabrea, Marian Crişan, Florin Piersic Jr., Călin Peter Netzer, Adrian Sitaru şi Cătălin Leescu
 
Detalii film:
CÂND SE LASĂ SEARA PESTE BUCUREŞTI SAU METABOLISM
România, 2013 / Dramă
Scenariul şi regia: Corneliu Porumboiu
Cu: Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu, Alexandru Papadopol, Lucian Iftime, Alexandru Jitea
Producători: Marcela Ursu, Sylvie Pialat
Imagine: Tudor Mircea
Montaj: Dana Bunescu
Sunet: Alexandru Dragomir, Sebastian Zsemlye
Scenografie: Mihaela Poenaru
Costume: Monica Florescu
Machiaj: Gabriela Creţan
 
Scurt sinopsis:
Suntem în mijlocul filmărilor. Regizorul Paul are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.
 
(Autor afiş: Petre Apostol)
 
Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro.

 
Pentru mai multe informaţii:
cinematecaromana@gmail.com
www.anf-cinemateca.ro
www.facebook.com/cinemateca.romana

0 comentarii: