La limita de jos a cerului - premiera de gala la CinemaPro



Zeci de invitați sunt așteptați joi, 26 septembrie, de la ora 20.45, la premiera noului film regizat de Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului”. La proiecția de gală vor lua parte regizorul basarabean, alături de actorii Igor Babiac, Sergiu Voloc și Ela Ionescu, producătorul Alexandru Teodorescu și membri ai echipei.
Sunt așteptați la premieră și Excelența Sa Iurie Reniță, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iuliana Gorea Costin, Înaltul Reprezentant al Republicii Moldova în cadrul Guvernului României, cântăreața Margareta Pâslaru, regizorii Corneliu Porumboiu (co-scenaristul filmului), Tudor Giurgiu, Thomas Ciulei, actorii Dorian Boguță, Tania Popa, Vitalie Bantaș sau producătoarea Ada Solomon.
De vineri, 27 septembrie, filmul poate fi văzut București (Hollywood Multiplex, Glendale, Noul Cinematograf al Regizorului Român), Cluj (Cinema Florin Piersic), Târgu Mureș (Arta), Târgu Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploiești (Cinema Premiera).
În paralel cu lansarea în cinematografe, filmul va fi proiectat în mai multe festivaluri din Europa. „La limita de jos a cerului” a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia (11 – 20 octombrie), în secțiunea The World Today, care adună filme ce dezbat dileme actuale, și Festivalul Internațional de Film „Molodist” de la Kiev (19 – 27 octombrie), într-o secțiune care adună cele mai bune filme produse în regiune – Film Across the Borders. Al doilea ca importanță din spațiul răsăritean, după cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a ediție și va avea loc între 19 și 27 octombrie.
Premiera mondială a filmului a avut loc în această vară, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în competiția East of the West.
***
Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă...
În distribuție apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău,  Sergiu Voloc – actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriță de teatru din București, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov și Angela Ciobanu.  Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen și Cristina Ionescu. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv și story editor, Mihaela Popescu.  
 La limita de jos a cerului” a primit o finanțare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC). Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidenței la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes. 

***
Facebook: https://www.facebook.com/limitacerului
Site: www.sagafilm.ro/limitacerului
Produs de: Saga Film
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Programului MEDIA al Uniunii Europene și Netherlands Production Platform, 8Cent East Market Warsaw, Les Arcs
Co-finanţatori: Starcom Mediavest Group, Zenith Media, Initiative Media, Mindshare, Mediaedge, Media Direction, Raiffeisen Bank, Romaqua Group, Spoon Media, Optimedia, Violet Advertising
Parteneri: F’Autor, Restaurant Vatra Neamului

0 comentarii: