"Despre oameni si melci" premiat la Sankt Petersburg



Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie). Juriul a fost impresionat de prestația întregii distribuții, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv.
 
Despre oameni și melci a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competiție. Juriul internațional a fost alcătuit din: Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière și regizorii Juris Poškus și Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul și producătorul Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol) a prezidat juriul.
 
Despre oameni și melci a participat și la Festivalul de Film LET’S CEE (13-21 septembrie) din Viena, adresat producțiilor din Europa Centrală și de Est, și va putea fi văzut şi în secțiunea Eastern View a Festivalului Internațional de Film de la Cambridge (19-29 septembrie).
 
În perioada 19-28 septembrie, filmul va fi prezent în secțiunea East of the West a Festivalului Internațional de Film de la Haifa. Ajuns la a 29-a ediție, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.
 
Recent, Despre oameni și melci a fost selectat la cea de-a 35-a editie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier (25 octombrie-2 noiembrie). Ediția din acest anunță peste 250 de filme incluse în diferite secțiuni.
 
Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

0 comentarii: