Sapte zile pana la Festivalul Dilema Veche editia a II-a



Pregătirile pentru Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia sunt în toi – weekend-ul viitor cetatea „Alba Carolina” va fi gazda unei experiențe culturale unice, dedicată dilematicilor de pretutindeni.
Timp de trei zile cetatea va fi spațiul în care se vor desfășura concerte, spectacole de teatru și dans, dezbateri, conferințe, lecturi, târguri de carte și meșteșuguri, ateliere de scriere creativă și benzi desenate, o expoziție de fotografie și proiecții de filme.
Andrei Pleșu (invitatul special al festivalului), Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Dacian Cioloş (comisar pentru agricultură la Comisia Europeană), Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Liviu Papadima, Răzvan Mazilu, Fanfara Ciocîrlia, Maria Răducanu sau Norzeatic sunt numai câțiva dintre invitații acestei ediții.
 „Ne place sau nu s-o recunoaștem, fiecare dintre noi este, până la urmă, o sumă de dileme. Și tot atâtea curse și eforturi permanente pentru rezolvarea lor. Într-un fel, dilemele sunt motorul neoficial al vieții fiecăruia dintre noi. Suntem mândri că Festivalul Dilema veche se întâmplă din nou aici, la Alba Iulia în cetate și că, astfel, suntem parte a unui adevărat fenomen cultural modern, fiindcă asta este Dilema veche pentru cei mai mulți români.” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.
„Ce loc mai bun pentru a dezbate dilemele ce ne frământă zilnic decât Marea Cetate a Alba Iuliei, inima României și a Ardealului, acest loc tihnit în care sufletul românesc a rămas autentic? Alba Iulia este, din nou, capitala ce sărbătorește intelectualitatea românească, adunând între zidurile sale cei mai de seamă reprezentanți ai elitei intelectuale românești. Este un eveniment care nu întâmplător are loc aici și care ne oferă tuturor un prilej de răgaz pentru a reflecta: la dileme culturale, istorice și chiar economice, la dileme vechi sau dileme ce privesc viitorul.” – Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.
Programul complet și informații despre evenimente și invitați pe:  festival.dilemaveche.ro 
 
***
Despre festival
Festivalul Dilema Veche este primul eveniment „multi-art” al unei publicaţii culturale din România, fiind organizat de către Asociaţia „Oameni cu dileme”, împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
A II-a ediție a Festivalului Dilema veche are loc în perioada 30 august – 1 septembrie, în spațiul cetății „Alba Carolina” din „Cealaltă capitală” – Alba Iulia, iar accesul la toate evenimentele festivalului este liber.
Spoturile de promovare ale festivalului, regizate de Radu Jude și realizate cu sprijinul Castel Film și wearebasca, aduc în prim-plan dilema omului modern, asediat de volumul tot mai mare de informație și chinuit de indecizie. Protagoniștii sunt Șerban Pavlu (Toată lumea din familia noastră, Cea mai fericită fată din lume), Ioana Flora (Periferic, Pescuit sportiv) și Dan Nicolaescu (O umbră de nor), cu vocea lui Gabriel Spahiu (Visul lui Adalbert, Toată lumea din familia noastră).
Ilustraţiile pentru campania de comunicare au fost create de Noper (noper.ro), pe un concept creativ semnat de Dan Stănescu şi Cosmin Simionescu (harbuzel.com).
Aplicaţia care conţine programul Festivalului, materiale video şi informaţii utile despre Alba Iulia a fost realizată de Andrei Vasilescu, cu sprijinul ArtechSoft. Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dilemaveche&hl=ro
https://itunes.apple.com/ro/app/festival-dilema-veche/id681170947?mt=8&ign-mpt=uo%3D4
Organizatori: Dilema Veche, Asociația „Oameni cu dileme”, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba
Co-producător: TVR2
Susținut de: Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Catena, Alpha Bank
Mașina festivalului: Volvo
Parteneri: Dorna, Jidvei, Tarom, Fundația Soros România, Castel Film, wearebasca, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Națională a Romăniei – Filiala Battyaneum, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

0 comentarii: