Filmele bune se văd la CINEMA ÎN PARC

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) împreună cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 şi susţinut de AFCN, organizează – CINEMA ÎN PARC – eveniment ce va avea loc în Parcul Crângaşi din Bucureşti, în fiecare seară, în perioada 30 august- 4 septembrie, începând cu orele 21.15. Intrarea este liberă.

În prima seară, publicul bucureștean este invitat la Viata lui Pi / Life of Pi, în regia lui Ang Lee, un film fantastic de aventură, câştigător a 4 premii Oscar în 2013 şi declarat Filmul Anului 2013 în SUA.  Programul continuă în notă comică, cu cel mai vizionat film românesc al anului 2012, Despre Oameni si Melci, semnat de Tudor Giurgiu, o comedie-dramă premiată la Festivalul de Film din Varsovia, Festivalul Internațional de Film de la Valladolid şi deţinător al Trofeul Palic Tower de la Festivalul Internaţional de Film Palic din Serbia.

Lista proiecţiilor conține şi două premiere româneşti ale anului 2013 : Funeralii Fericite, cu Horaţiu Mălăele atât ca regizor, cât şi ca protagonist în rolul lui Lionel, un român reîntors din Franţa  care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Aflat la cea de-a doua colaborare cu scenaristul Adrian Lustig, după filmul Nuntă mută, Horaţiu Mălăele joacă în Funeralii fericite  alături de actori de renume precum: Mihai Gruia Sandu, Igor Caras-Romanov, Alexandru Bindea, Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia. De asemenea, o altă premieră este co-producţia româno-germană Condamnat la viaţă, regizată de Bogdan Dreyer, despre un sat din Transilvania la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, avându-i în rolurile principale pe Gérard Depardieu şi Harvey Keitel.

CINEMA ÎN PARC aduce publicului şi alte titluri precum:  Şi caii sunt verzi pe pereţi, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu, o comedie-dramă despre iluzia îmbogăţirii, Zborul/ Flight (2012), o producţie americană regizată de Robert Zemeckis, nominalizată la două premii Oscar, cu Denzel Washington în rolul principal.

Program
Vineri, 30 august, ora 21:15 – Viata lui Pi (r. Ang Lee, 127’, aventură,2012)
Sâmbătă, 31 august, ora 21:15 – Despre Oameni şi Melci  (r. Tudor Giugiu, 93’, comedie, 2012)
Duminică, 1 septembrie, ora 21:15 – Funeralii Fericite (r. Horaţiu Mălăele, 111’, comedie-dramă, 2013)
Luni, 2 septembrie, ora 21:15 – Zborul / Flight (r. Robert Zemeckis, 134’, dramă, 2012)
Marți, 3 septembrie, ora 21:15   – Şi caii sunt verzi pe pereţi (r. Dan Chişu, 104’, comedie-dramă, 2013)
Miercuri, 4 septembrie, ora 21:15  – Condamnat la viaţă (r. Bogdan Dreyer, 90', comedie-dramă, 2013)

Mai multe detalii pe www.tiff.ro
Cinema in Parc este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 si susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Organizat de: Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc
Partener: Transilvania Film
Recomandat de: Cinemagia
Partener de promovare: Cameleon PR & Events

0 comentarii: