Atelierele Curtii Comediantilor - editia a XIV-a

Intre 4 si 12 august 2013, la Rasnov, se deruleaza a XIV-a editie a CURTII COMEDIANTILOR - Atelier de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala (al X-lea an la Rasnov).
Programul este:
5 - 10 august 2013 - la Scoala nr. 1, Ateliere inchise, cu participarea Grupului de muzica medievala si traditionala TRUVERII, Compania de Arta STUDIO 24, Grupul de Teatru de papusi MARIONART (actori si studenti de la Teatrul TANDARICA si UNATC), Micii Comedianti de ROSENAU - Ateliere de teatru de papusi, commedia dell'arte, poezie medievala, dansuri medievale si renascentiste, jonglerie, muzica, scenografie
10 august 2013 - Cetate - Ateliere deschise 
11 august 2013 - Cetate - Stagiunea Comediantilor - spectacole de teatru de papusi, de commedia dell'arte, teatru medieval, dansuri meidievale si renascentiste, jonglerie, concerte

organizori : SCAT CONCRET, CCSB, Primaria Rasnovfinantatori : MTS prin CCSB, FTMB si SCAT CONCRET
Parteneri : FTMB
sprijin: DEXION, PRINTIS, MIORITICS, ROMANDRE, FOLEA PFA

Va asteptem duminica 11 august, in cursul zilei in Cetatea Rasnovului la spectacolele Curtii Comedianrtilor.
După ce a iniţiat Festivalul de Artă Medievală de la Sighişoara (1992), SCAT CONCRET şi Compania de Artă STUDIO 24, oferă ocazia de a descoperi creaţia şi modul de viaţă al trupelor de artişti ambulanţi intr-un dialog intercultural european printr-un proiect aparte denumit Curtea Comedianţilor.
Curtea Comedianţilor este un atelier de creaţie artistică, descoperire, cultură, un spaţiu atemporal în care căutam să ne găsim rădăcinile culturale europene. Acest eveniment readuce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară.

0 comentarii: