Vlad Tepes revine la viata la Rockstadt Extreme Fest

Melanjul dintre muzica si cultura continua la Rockstadt Extreme Fest printr-un seminar ce aduce in prim plan un personaj legendar. Domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes, prinde viata la Rockstadt Extreme Fest prin intermediul lucrarilor literare cu caracter istoric pe care le va aduce in fata spectatorilor reputatul autor Vasile Lupasc.
 
Acesta va fi prezent la festival cu proiectul “Povesti din vremea lui Vlad Voda Tepes”, un proiect ce reconstituie adevarul istoric si care cuprinde urmatoarele lucrari: cartea “Rastignit Intre Cruci” – ajunsa la a sasea editie si adesea recomandata de profesori pentru programa optionala, varianta in limba engleza a lucrarii “The Engraved Chest of Time” si cartile audio “Furia Zimbrului” (lectura Marcel Iures - Mircea Albulescu),  “Strajeri la portile raiului” (lectura Mircea Albulescu)  si  “Prin Iadul Tatarilor” (lectura Marcel Iures).
 
Despre pasiune pentru scris si pentru reconstituirea adevarului istoric autorul declara: “Pasiunea pentru scris s-a nascut din pasiunea pentru Vlad Tepes. De cand ma stiu am vrut sa stiu totul despre el. Imi desenam portrete in carbune  ale voievodului si mi le atarnam pe perete. Cautam tot ce era scris despre Vlad si tin minte ce dezamagire fantastica am trait cand am citit bazaconia lui Bram Stocker! (...) Am decis sa scriu eu o carte despre subiectul atat de drag romanilor. Deja aveam o teza de licenta cu tema Vlad Tepes care era apreciata si despre care mi se sugerase ca ar fi bine sa fie publicata. Am ales insa, sa vorbesc despre viata sa tumultoasa intr-un roman istoric pentru a depasi sfera de interes a istoricilor si a ajunge la marele public.”

Din fericire reactiile dupa primul volum al romanului “Rastignit Intre Cruci” au fost extrem de incurajatoare: la numai un an de la lansare, cartea daduse deja nastere operei rock Vlad Tepes, pusa in scena de Trooper si unui spectacol de teatru absolut fascinant, din distributia caruia au facut parte printre altii Mircea Albulescu si  Ion Haiduc.

 
Despre colaborarea cu aceste nume prestigioase Vasile Lupasc spune: “sunt de doua ori norocos pentru ca mi s-a dat usurinta de a vedea istorii traite  demult, de a le asterne pe hartie si de a le da altora. Asa s-au nascut cartile mele, asa s-au nascut colaborarile cu  domnii Marcel Iures si Mircea Albulescu, oameni care mi-au influentat  viata.

Rockstadt Extreme Fest va avea loc in perioada 29 – 31 august la Rasnov, iar perimetrul festivalului va fi situat langa baza olimpica de sarituri si biatlon (Str Ion Luca Caragiale).

 
Line-up-ul Rockstadt Extreme Fest este urmatorul:
 
Joi 29 august:
TROOPER (Romania)
GOTHIC  (Romania)
ABIGAIL (Romania)
ROADKILLSODA (Romania)
DAYS OF CONFUSION (Romania)
GOODBYE TO GRAVITY (Romania)
NEGATIVE CORE PROJECT (Romania)
 
Vineri 30 august:
GOJIRA (Franta)
NAPALM DEATH (Marea Britanie)
DECAPITATED (Polonia)
LAST HOPE (Bulgaria)
CARACH ANGREN (Olanda)
BUCOVINA (Romania)
CODE RED (Romania)
FALSE REALITY (Romania)
 
Sambata 31 august
PRIMORDIAL (Irlanda)
SEPTICFLESH (Grecia)
TEXTURES (Olanda)
KROW (Brazilia)
INDIAN FALL (Romania)
SPIRITUAL RAVISHMENT (Romania)
ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova)
DELIVER THE GOD (Romania)
 
Spotul oficial al festivalului poate fi urmarit mai jos:
http://youtu.be/pZy1Saovdhw
 
Spatiul de campare va fi disponibil pentru toti detinatorii de bilet. Accesul in camping este permis in baza unui voucher de campare, care se obtine gratuit, prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al festivalului: www.rockstadtextremefest.ro.
 
Pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile bilete si abonamente, dupa cum urmeaza:
 
Categoria VIP Backstage (acces in culise, intalnire si poza cu artistii preferati, autografe, abonament pentru editia din 2014 a festivalului) – 150 lei

Acces general:
Pana pe 17 august
Abonamente - 70 lei
Bilete per zi - 50 lei

Perioada 18.08. - 30.08.2013 si la locatie, pe durata festivalului:
Abonamente - 100 lei
Bilete per zi - 65 lei

 
Toate categoriile de biletele pentru Rockstadt Extreme Fest se gasesc in reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter,
intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele
Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro  si Metalhead.ro/bilete.

   
Copii cu varsta sub 6 ani nu platesc bilet de intrare. Peste aceasta varsta pretul biletului se plateste integral.
 
Pentru mai multe informatii vizitati: http://www.rockstadtextremefest.ro/ si urmariti pagina de Facebook a evenimentului.

0 comentarii: