Crowdfunding pentru Festivalul "Luna Plina"



Cea de-a 2-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”, primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, județul Sibiu, într-o formulă extinsă: cinci zile de filme (în patru spații de proiecție – două indoor și două în aer liber), expoziții, workshop-uri de efecte speciale, concerte și petreceri, secțiune competitivă de scurtmetraj al cărei câștigător va fi desemnat de public și secțiune competitivă de lungmetraj în cadrul căreia un juriu internațional va acorda trofeul „LUNĂ PLINĂ”. De asemenea, începând cu această ediție, la Biertan va funcționa și programul EducaTIFF axat pe educația media și cinematografică pentru copii și adolescenți.

Printre primele titluri confirmate pentru această ediție, difuzate în premieră absolută în România, se numără thrillerul spaniolesc El cuerpo, care a deschis Festivalul de Film Fantastic de la Sitges în 2012, horrorul american cu și despre canibali familiști We Are What We Are, care a făcut senzație la Cannes 2013 și compilația extremă V/H/S/ 2, lansată la Sundance 2013 și semnată de membri de seamă ai noului val de regizori yankei însetați de sânge.
Anul acesta, festivalul „LUNĂ PLINĂ” îl omagiază pe cineastul american Brian de Palma cu un double bill frisonant – The Fury, cu Kirk Douglas și John Cassavetes, de la a cărui premieră se împlinesc 35 de ani, într-o versiune restaurată digital în martie 2013 și, în avanpremieră extraordinară, prin amabilitatea distribuitorului Independența Film, Passion, cu Rachel McAdams și Noomi Rapace, film care a avut premiera mondială anul trecut, la Veneția.

Restul selecției, titlurile din competiție și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate în săptămânile ce urmează. Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro. Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival.

Prima ediție a Festivalului „LUNĂ PLINĂ” a avut loc în perioada 16 – 19 august 2012 și a strâns peste 3000 de spectatori. Și anul acesta, „LUNĂ PLINĂ” rămâne un festival complet independent și auto-finanțat. Pentru ca tot ceea ce și-a propus să devină realitate și pentru a reuși o ediție la standard european, festivalul a decis să inițieze o campanie de tip crowdfunding 100% românească pentru strângerea unei sume de 20.000 de lei. Suma reprezintă doar o fracțiune din buget, dar este vitală pentru ca „LUNĂ PLINĂ” să fie cu adevărat experiența ultimă în materie de festival fantastic.

Partenerii festivalului „LUNA PLINĂ” se numesc Crestemidei.ro, platformă destinată campaniilor de strângere de fonduri. Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați: http://crestemidei.ro/en/lunaplinafestival. Nu există sume mici, există doar iubitori de cinema.
 
Festivalul de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.
Prezentat de: SILVA
Partener festival: VODAFONE
Cu sprijinul: Independența Film, RoImage
Susținut de: Biletmaster.ro, Creștemidei.ro
Parteneri media: Adevarul, Dilema Veche, Catavencii, Zile si Nopti, Profil cultural, Mesagerul de Sibiu, Monitorul de Medias, Cinemagia, Filmreporter, Feeder, Urban.ro, Cinemarx, Cinefan, Urban Things, Cinenematoblog.com, Aldmovieland.blogspot.ro


1 comentarii:

Mircea | 1 septembrie 2013 la 01:25

FinanteazaProiecte.ro este un nou site de crowdfunding care permite atat campanii fixe cat si flexibile. Sunt acceptate proiecte din diverse domenii (Arta, Cultura, Muzica, Teatru, Film, Tehnologie etc)