Au inceput pregatirile pentru Rock the City 2013

Pregatirile pentru cel mai tare festival rock al anului – Rock the City 2013 – au inceput de duminica, la Romexpo, unde echipa de productie a festivalului lucreaza la foc continuu pana cand scena va apartine trupelor Rammstein, Bullet for My Valentine, Trivium, Enslaved sau Heaven Shall Burn.
Ca in fiecare an, productia festivalului este una impresionanta. Scena si echipamentele tehnice sunt transportate in 30 de camioane, dintre care 9 apartin celor de la Rammstein si sunt destinate exclusiv transportului elementelor ce vor fi folosite la construirea unuia dintre cele mai grandioase show-uri vazute in Romania.
Aceasta imensa desfasurare de forte va avea loc pe o scena de 20 metri inaltime, una dintre cele mai mari structuri de acest gen din lume. Suprafata totala a scenei este de 1500 mp, greutatea ei fiind de peste 150 de tone. Costructia scenei va dura nu mai putin de 4 zile si va fi realizata de o echipa formata atat din tehnicieni romani, dar si de peste hotare.
Sistemul de sonorizare este unul dintre cele mai moderne existente pe piata, compus din peste 100 de difuzoare de mare putere, care vor zgudui Romexpo in cele doua zile de festival.
Luminile vor fi configurate diferit, in functie de nevoile fiecarei trupe, culminand cu un spectacol de lumini grandios, la concertul Rammstein. Acelasi concert va insemna si un show pirotehnic care va lasa publicul fara rasuflare.
Cei de la Rammstein sunt faimosi pentru utilizarea focului in spectacole, iar solistul vocal Till Lindemann este pirotehnician autorizat. Pe scena de la Bucuresti, el va fi cuprins in intregime de flacari in mai multe momente din concert. Show-ul in sine foloseste peste zece elemente pirotehnice diferite.
In ceea ce priveste recuzita scenica a celor de la Rammstein, montarea acestora va incepe imediat dupa incheierea primei zile de festival si va dura pana in ziua urmatoare, fiind asigurata de cei 70 de tehnicieni ai trupei.
Echipa de productie a festivalului este formata, in total, de peste 500 de persoane, care vor asambla scena, vor monta sistemele de sonorizare și lumini, precum și efectele pirotehnice.
Rock The City 2013 are loc in zilele de 27 și 28 iulie, in Complexul Romexpo din Capitala.
Lineup-ul complet Rock The City 2013 se prezinta astfel:

Sambata, 27 iulie
Heaven Shall Burn
Enslaved
Rezident Ex
Boon
Goodbye to Gravity

Duminica, 28 iulie
Rammstein
Bullet for My Valentine
Trivium
White Walls
Psychogod 

Biletele pentru Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin Rețeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas și Carturești și online pe eventim.ro
Rock The City 2013 este organizat de Marcel Avram și East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment.

0 comentarii: