Poiana lui Iocan in cadrul Anualei de Arhitectura 2013

Orașele au devenit prea complexe pentru a fi guvernate dintr-un singur sediu central. Bucurestiul a fost planificat de sus în jos pentru prea mult timp, iar utilizatorii au fost limitati la rolul de consumator în detrimental celui de producator. Procesul de reimaginare a orașului începe cu locuitorul devenind un dezvoltator urban. Între 23 si 30 iunie ne intalnim in Poiana lui Iocan ca sa reechilibrăm balanța și să implicăm rezidenții orasului, antreprenorii, asociațiile de proprietari, ONG-urile și instituțiile. Discutăm, cartăm, dezbatem, explorăm, concluzionăm, propunem si implementăm.

Poiana lui Iocan | Anuala de Arhitectură 2013
---------------------------------------------------------------
Duminică, 23 Iunie
▲ 18:00 De la casa la bloc - Tur ghidat împreuna cu Idei Urbane, în care veți avea ocazia să descoperiți evoluția Bucureștiului de la parcelarea și locuirea interbelică până la cartierul socialist al anilor 60-70. Punct de plecare: Piața Muncii (ieșirea de metrou dinspre Baba Novac sau Dristor)

26 - 28 Iunie
▲ 11:00- 12:30 Workshop de-a Architectura - invităm copii să cerceteze expoziția Anualei de Arhitectura București 2013, să își aleagă casa preferată și sa o deseneze în felul lor.

Joi, 27 Iunie
▲ 18:00 Building Neigbourhoods - boardgame despre cartiere și comunități, dezvoltat de CABE/RIBA UK. Jocul se va ține în limba engleză.

Vineri, 28 Iunie
▲ 18:00 Habitat - boardgame pentru urbanism și patrimoniu în București (împreuna cu Odaia Creativa)

Sâmbată, 29 Iunie
▲ 12:00 Cui îi e frică de participare? - Dezbatere în cadrul căreia se vor discuta modalitățile de aplicare a legii consultării publice, strategii de implicare comunitară; vor fi evaluate exemple de success cât și problemele întâmpinate de astfel de proiecte.

▲ 15:00 Initiațive de revigorare a spațiului urban - Dezbaterea urmarește alaturarea a trei tipuri de practici complementare întâlnite: cele care au ca inițiator comunitatea, proiectele de îmbunătațire a climatului social local venite din partea unor actori externi, dar și inițiative realizate de birouri de arhitectură care au ca finalitate reabilitarea fizică a spațiilor publice.

Duminică, 30 Iunie
▲ 15:00 Care este rolul antreprenoriatului social și al micro-întreprinderilor locale în reabilitarea fostelor zone industriale și a râului Dâmbovița?
Dezbaterea urmarește să reunească actori implicați la diverse scări care pot asigura transformarea imaginii unor zone uitate de dezvoltarea capitalistă contemporană.

▲ 18:00 Modernizarea orașului sub Carol I - Tur ghidat împreuna cu Idei Urbane, în care veți avea ocazia să descoperiți transformarea totală a orașului bazată pe o industrie puternică și în creștere, o legislație nouă, o infrastructură modernă și o continuitate în planurile administrației. Punct de plecare: Gara Filaret (în fața intrării principale).

Toate activitățile sunt cu intrare liberă, în baza locurilor disponibile.

0 comentarii: