Amaro Del revin la Godot-Cafe Teatru



Joi, 27 iunie, la ora 21:45, trupa belgrădeană Amaro Del readuce spiritul muzicii “gipsy” pe scena de la Godot, într-un concert eveniment. O călătorie muzicală care va purta publicul prin diverse colţuri ale lumii, pe ritmuri balcanice şi nu numai, în căutarea tradiţiei şi a sensibilităţii muzicii romanes.
 
Formată în 1988, la Belgrad, Serbia, trupa este compusă din Branislav Spasojevic (voce), Milena Bozovic (contrabas, voce), Darko Zezelj (chitară, voce), Marko Milovanovic (chitară, voce) şi Aleksandar Radojicic Sojka (percuţie). De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Amaro Del au asimilat în repertoriu piese tradiţionale din Serbia, Ungaria, Rusia, România, Franţa, Polonia sau India, alături de elemente din muzica populară românească. Pentru un sound cât mai autentic, membrii trupei au colaborat cu etnomuzicologi, au călătorit şi au studiat muzica romanes la ea acasă, ascultând şi înregistrând piese tradiţionale pe care le-au trecut, apoi, prin propriul filtru emoţional şi artistic.
 
Amaro Del s-au bucurat de un mare succes în România, animând publicul la festivaluri ale diversităţii, dar şi în cluburi. În 2010, au susţinut două concerte la Godot Cafe-Teatru, cu sala plină. Joi, 27 iunie, cei cinci revin pe scena de la Godot, cu un nou concert subintitluat “In quest for the gipsy sould of the world”, aducând din nou cu ei emoţia muzicii, pasiunea şi pofta de viaţă.
 
Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, îmbinând fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spaţiu multicultural cu atmosferă interbelică, dotat cu scenă, cortină şi pian. Un loc în care pur şi simplu te simţi bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. În cele şapte luni de când şi-a deschis porţile, Godot a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut concerte cu sala plină: Zdob si Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del, Shukar Collective, Şuie Paparude, The Amsterdams, Luiza Zan, Dan Byron, Sergiu Tuhuţiu, Irina Sârbu şi Marius Mihalache.

0 comentarii: