Actorul István Téglás reia cel mai longegiv spectacol al său



Spectacolul Dance a playful body de Andreea Novac cu actorul István Téglás ca unic protagonist va avea loc vineri, 28 iunie, ora 19:00 la The Ark Bucuresti, str. Uranus, nr 150.
Spectacolul Dance a playful body este o producţie a Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, prin Swiss Cultural Programme Romania.
Spectacolul are avut premiera pe 30 octombrie 2008, anul 2013 fiind cel de-al şaselea an în care spectacolul are loc.
Actorul István Téglás  spune despre acest spectacol că este un exerciţiu de sinceritate şi că îl va juca atât timp cât îl va simţi authentic şi valabil.
Durata spectacolului este de 35 de minute.
Spectacolul conţine nuditate şi nu este recomandat persoanelor sub 18 ani
Rezervări şi informatii: 0746202400
Costul unui bilet este de 35 lei.
Bilete se pot achizitiona online de pe siturile bilet.ro si www.biletoo.ro sau înainte de începerea spectacolelor, de la intrarea în spaţiul The Ark.

“Spectacolul Dance a playful body este în același timp despre un trup căzut, rănit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care își caută (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), își cercetează (cu mirată candoare) secrețiile, se confruntă cu spațiul (cu podeaua pare chiar să se ia la trântă), își descoperă elasticitatea (stranie într-un fel). Totodată se ascunde și se exhibă. Dispare după o saltea sau se arată gol în posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de percepția/afecțiunea unor spectatori. Ei îi dau oarecum forma/ființa. Dar dincolo de acest joc al abstracțiilor e totuși vorba de un trup care are un ireductibil al său. Privirea de câine bătut, cu ochii umeziți, pierdută și întrebătoare, pe care o are la un moment dat (într-o clipă de reumanizare) István Téglás presupune o carne cu personalitate. Ne întoarcem astfel la pomenita ambivalență a corporalității: sarx și soma. Uneori teologia și coregrafia converg. Precum spiritul și trupul.” (Cătălin Bogdan, ArtAct Magazine)

0 comentarii: