Gojira (Franta) in premiera in Europa de Est pe scena Rockstadt Extreme Fest

Trupa GOJIRA, adevarata emblema a progressive death metalului francez ajunge, in premiera in Europa de est in calitate de headliner, pe scena Rockstadt Extreme Fest.

Organizatorii festivalului declara: “Suntem fericiti sa facem istorie, inca de la prima editie, aducand pe scena festivalului, in premiera, o trupa atat de asteptata, nu numai in tara noastra ci si in toata zona est europeana. In prezent formatia se regaseste pe afisul celor mai importante festivaluri din Europa, iar prin aceasta noua confirmare facem un pas important spre calendarul manifestarilor de profil majore .

GOJIRA concerteaza la Rasnov pe 30 august, iar  cei prezenti vor avea parte de o portie consistenta de thrash, progresiv, death si sludge metal.

Stilul GOJIRA imbina intr-o maniera curajoasa si revigoranta pasajele ritmice neobisnuite si riffurile imprevizibile, pe un fundal heavy completat de un drumming foarte exact. Piesele din repertoriul GOJIRA se remarca printr-o structura atipica, iar abordarea vocala este caracterizata de o diversitate iesita din comun: solistul Joe Duplantier  trece de la tonalitati acute specifice metalului extreme la vocea de growl specifica death metalului, reusind sa obtina un effect agresiv, dar in acelasi timp melodic. Abordarea este e alocuri temperata de interventii de voce clean.

GOJIRA s-a format in Bayonne, Franta in 1996, iar pana in 2001 a functionat sub numele Godzilla. Trupa a lansat cinci albume de studio, cel mai recent fiind L’Enfant Sauvage (2012), un album live si doua DVD-uri. De la iesirea pe piata a primului album, Terra Incognita (2001) grupul si-a pastrat aceeasi componenta in care va ajunge si la Rockstadt Extreme Fest: Joe Duplantier − voce si chitara,
Mario Duplantier − tobe, Christian Andreu − chitara, Jean-Michel Labadie – bass


Formatia a intreprins numeroase turnee, atat pe continentul nostru cat si pe cel american. Un elemet notabil din portofoliul trupei este faptul ca a fost selectata de membrii METALLICA pentru a-i insoti pe tot parcursul turneului nord American din 2009. Iar anul trecut GOJIRA a fost din nou invitata, in deschiderea mai multor showuri METALLICA, de pe scenele unor festivaluri europene.

Alte nume deja confirmate pentru ROCKSTADT EXTREME FEST sunt PRIMORDIAL (Irlanda), NAPALM DEATH (Anglia), SEPTICFLESH (Grecia), DECAPITATED (Polonia), CARACH ANGREN (Olanda), TEXTURES (Olanda), INDIAN FALL (Ro), BUCOVINA (Ro), DELIVER THE GOD (Ro), FALSE REALITY (Ro) si CODE RED (Ro), KROW (Brazilia) , SPIRITUAL RAVISHMENT (RO), ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova).

Rockstadt Extreme Fest se va desfasura la baza olimpica din Rasnov.

Rasnov este o statiune turistica din centru Romaniei, deservita de numeroase cai de acces. Localitatea Rasnov este un vechi orasel de inspiratie germana, situat la: 178 km de  Bucuresti, 15 km de Brasov, 143 km de Sibiu, si 270 km de Cluj Napoca. Din nodul feroviar Brasov, orasul Rasnov este deservit de transport terestru (microbuz, autobuz).

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest sunt deja in vanzare:

Categoriile de pret sunt urmatoarele :

Perioada 01.04. - 17.08.2013
Abonamente - 70 lei
Bilete per zi - 50 lei

Perioada 18.08. - 30.08.2013 si la locatie, pe durata festivalului:
Abonamente - 100 lei
Bilete per zi - 65 lei

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si Cinema Patria. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.rowww.myticket.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete

0 comentarii: