Polish Ro.Wikipedia - editia a 2-a

Concurs de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă WIKIPEDIA® în limba română. Institutul Polonez din București și Wikipedia® în limba română organizează, cu sprijinul Asociației Wikimedia Polonia, cea de a două ediție a concursului POLISH RO.WIKIPEDIA®. Articole legate de Polonia postate pe Wikipedia® până la data de 26 mai îi pot aduce autorului un premiu constând într-un week-end la un hotel din centrul Cracoviei
Scopul concursului este încurajarea dezvoltării Wikipediei în limba română, care în momentul de față, conține peste 220 de mii de contribuții, și, în același timp, promovarea imaginii Poloniei. Mulțumită primei ediții a concursului, desfășurată în perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012, Wikipedia în limbă română s-a îmbogățit cu peste o sută de articole: create de la zero, sau dezvoltate în mod considerabil.
La concurs pot lua parte toți vorbitorii de limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două persoane. În concurs pot fi înscrise articole nou întocmite sau articole deja existente completate sau corectate. Se admite și traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi. Singura condiție este ca articolele înscrise în concurs să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. și, în același timp, să fie redactate în conformitate cu regulile Wikipediei.
Concursul se va desfășura în perioada 15 aprilie – 26 mai 2012. Începând cu data de 15 aprilie vă puteți înscrie, prin trimiterea unui e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 31 mai 2013.
Participantul, care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi și/sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente, va câștiga un week-end, în perioada aleasă, la un hotel din inima Cracoviei.
Pentru articolele remarcabile, vor fi acordate premii suplimentare: gadgeturi cu sigla Wikipediei în limba polonă, invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți și albume, CD-uri cu muzică clasică sau jazz.
Regulamentul concursului se poate găsi mai jos.
Regulamentul concursului:
  1. Organizatorul concursului este Institutul Polonez din București în parteneriat cu si Wikipedia® în limba română și Asociatia Wikimedia Polonia.
  2. Scopul concursului este completarea celor existente și crearea de noi articole cu privire la Polonia în Wikipedia® în limba română.
  3. Condiția participării este înregistrarea în concurs și trimiterea link-urilor către articolele create și/sau completate și/sau traduse de către participant împreună cu numele de utilizator al acestuia și adresa lui poștală, pe adresa de e-mail a Institutului Polonez din București bucuresti@instytutpolski.org (ca subiect „Concurs Wikipedia”) până la data de 26 mai 2013 (inclusiv).
  4. La concurs pot lua parte toate persoanele adulte care folosesc fluent limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două persoane.
  5. Concursul se va desfășura în perioada 15 aprilie – 26 mai 2013. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 31 mai 2013.
  6. În concurs pot fi înscrise: articole nou întocmite, articole deja existente completate sau corectate, dezvoltarea de cioturi ale unor articole sau traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi.
  7. Articolele înscrise în concurs trebuie să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. Institutul Polonez din București își rezervă dreptul de a respinge articolele fără legătură cu Polonia sau legate doar într-o foarte mică măsură de Polonia.
  8. Articolele înregistrate trebuie să fie scrise în conformitate cu regulile obligatorii impuse de Wikipedia®, în mod special:
  • Să fie puse la dispoziție sub licență Creative Commons[1],
  • Să fie verificabile[2],
  • Să fie obiective și să prezinte toate punctele de vedere[3].
  1. Vor fi luate în considerare exclusiv articolele editate din contul participanților la concurs.
  2. Câștigător va fi declarat participantul care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi și/sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente.
  3. Institutul Polonez din București își rezervă dreptul de a acorda premii suplimentare pentru articolele pe care le va considera remarcabile.
  4. La evaluarea articolelor nu va fi luat în considerare doar conținutul acestora ci și forma lor, care trebuie să fie în acord cu recomandările privind formatul articolelor de pe Wikipedia®, fără greșeli de ortografie, gramaticale sau stilistice.
  5. Marele premiu al concursului este un week-end la hotelul de 4 stele Amadeus din orașul vechi din Cracovia, în perioada aleasă de câștigător. Premiul îl constituie un voucher pentru o cameră pentru 2 persoane pe perioada a 2 nopți în timpul weekendului (vineri-duminică) cu micul dejun inclus. Voucherul este valabil timp de un an începând cu 1 iunie 2013 și poate fi folosit numai în urma confirmării anterioare cu hotelul a perioadei alese.
  6. Ca premii suplimentare vor fi acordate gadgeturi cu sigla Wikipediei poloneze, invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți sau albume despre Polonia și cultura poloneză, știință și istorie, CD-uri cu muzică clasică poloneză sau jazz, traduceri din literatura poloneză în limba română și gadget-uri promoționale ale Institutului Polonez.
  7. Înscrierea la concurs presupune acceptarea regulamentului de față.

0 comentarii: