ParaNorman la Cinemateca Union



Și în luna aprilie, în fiecare sâmbătă, Cinemateca Română prezintă programul său pentru copii și adolescenți „Minicinema” la Sala Union (Paul Călinescu) de pe Strada Ion Câmpineanu nr. 21.
 
Pe 20 și 27 aprilie, de la orele 11:00 și 13:00, Cinemateca Union propune celor mai tineri spectatori, dar nu numai lor, lungmetrajul de animație american PARANORMAN (2012), o comedie fantastică regizată de Chris Butler și Sam Fell (ARUNCAT LA CANAL / FLUSHED AWAY și POVESTEA LUI DESPEREAUX / THE TALE OF DESPEREAUX). Printre actorii care și-au împrumutat vocile personajelor animate se numără Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi, Anna Kendrick, Casey Affleck și John Goodman.
 
Preţul biletului de intrare – atât pentru micii spectatori, cât şi pentru părinţii lor – este de 5 lei.
 
PARANORMAN a fost nominalizat la Oscarul și Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film de animație și a primit numeroase alte nominalizări și distincții. Filmul este produs de studioul Laika Entertainment, care a realizat și revoluționara animație CORALINE.
 
În PARANORMAN, un orăşel este asediat de zombie. Cine poate fi chemat în ajutor, decât Norman, un băieţel considerat de toată lumea un ciudat, care poate să vorbească cu cei morţi? Dar, pentru a salva oraşul de acel blestem vechi de sute de ani, Norman trebuie să înfrunte fantome, vrăjitoare şi, cei mai răi dintre toţi, adulţii idioţi ai locului. Acest tânăr îmblânzitor de spirite rele se va vedea nevoit să-şi desfăşoare activităţile paranormale până dincolo de limitele lumeşti.
 
Vă aşteptăm!
 
Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro.
 
Pentru mai multe informaţii:
cinematecaromana@gmail.com
www.facebook.com/cinemateca.romana

0 comentarii: