Jazz de Mansarde 6: Trupa Hot Club de Bucharest

Trupa Hot Club de Bucharest concertează cu un repertoriu de jazz manouche la Acuarela, vineri, 26 aprilie, orele 20:00, la a șasea ediție Jazz de Mansarde.

Concertele trupei Hot Club de Bucharest sunt apreciate pentru buna dispoziție, energia pozitivă pe care o transmit și spiritul viu pe care îl păstrează, trimițând ascultătorul direct în perioada interbelică.
Ritmurile și refrenele acelor vremuri devin palpabile și readuc la viață atmosfera anilor ’30 prin binecunoscutele compoziții ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli și nu numai, precum Nuages, Swing 42, Stompin’at Decca, Djangology, Minor Swing, cât și prin compozițiile proprii: Swing de Bucharest, Murmu.
Hot Club de Bucharest a luat ființă în 2008 din pasiune pentru muzica legendarului chitarist Django Reinhardt și face parte din vasta familie manouche, rețeaua de trupe Hot Club din întreaga lume formată în onoarea cvintetului Hot Club de France inițiat de marele Django Reinhardt.
La peste 70 ani de la apariția sa, stilul unic al lui Django „hot gypsy swing” este încă prezent și chiar înfloritor pe scenele de jazz pariziene. În cei cinci ani de activitate, Hot Club de Bucharest și-a rafinat continuu modalitățile de exprimare a acestui gen într-un mixt echilibrat de tradițional și modern.
Liderul trupei, Mălin Cristache, a luat contact prima oară cu jazz manouche prin concertul „jazz á Vienne” 2002 cu Bireli Lagrene. De atunci, au urmat cinci ani de căutări pentru a forma un grup de jazz manouche în România.
După multe modificări, devine un grup stabil și omogen: Mălin Cristache – lider chitară, Andrei Gingirof – chitară, Ionuț Virlan – contrabas, formând un trio cu un repertoriu din ce în ce mai bogat.

Jazz de Mansarde este o platformă de muzică jazz care are loc săptămânal în mansarda Acuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul călduros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină.
Ediţia a șasea va crea în mansarda Acuarela atmosfera de jazz manouche din anii ‘30.

0 comentarii: