Filmul Domestic: Romanita Iovan si Alexandra Velniciuc - intamplari domestice



Creatoarea de modă Romanița Iovan și vedeta TVR Alexandra Velniciuc continuă seria de întâmplări domestice povestite de vedete din România, înaintea lansării în cinematografe a comediei „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, pe 22 martie.
În copilărie, Romanița Iovan a avut, printre altele, un papagal, un hamster, un câine și o pisică, de aceea, când fiul ei a împlinit cinci ani, i-a dăruit un cățel. Nu orice cățel, ci un Golden Retriever jucăuș care a primit un nume cu totul neobișnuit, de dinozaur. 


 
„Am avut numai animale spectaculoase”, povestește actrița și vedeta TV Alexandra Velniciuc. Gama se întinde de la melci din Cișmigiu, ținuți într-un borcan de murături, la licurici, pești și câini. Pentru că, în anii de dinainte de 1989, căldura era un lux, un peștișor înghețase în borcan, în plină iarnă. Cum a încercat să-l resusciteze folosind walkman-ul, aflați aici:


 
Au mai povestit întâmplări domestice Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk - Cornel Ilie, actorul Silviu  Biriș. În următoarele zile, și alte vedete din România vor povesti întâmplări „domestice” amuzante, inedite sau de-a dreptul dramatice ai căror protagoniști sunt iepuri, câini, pisici, găini și alte animale pe care spectatorii le vor regăsi, din 22 martie, și în comedia scrisă și regizată de Adrian Sitaru.
Echipa filmului așteaptă și poveștile „domestice” ale spectatorilor pe adresa office@4prooffilm.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.
Iubitorii de animale sunt așteptați la o proiecție specială dedicată lor. Luni, 18 martie, de la ora 19.00, în sala ArCuB (Batiște, nr. 14) din București, filmul va fi proiectat în avanpremieră și va fi urmat de o dezbatere pe tema interacțiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, doctor în studiul comportamentului animal, psiholog și președinte al Asociației Române de Activități și Terapie Asistate de Animale, Victor Chitic – specialist în terapie asistată de animale, Vintilă Mihăilescu – antropolog, Cristina Corciovescu – critic de film, și Robert Caraman – instructor dresor, managerul Ringstar Club.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Domestic”, al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

 
***
Filmul este o producţie 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, susținută de Centrul Național al Cinematografiei și realizată cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 
Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, Vier Pfoten, Ringstar.

Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: