Filmul Domestic: Povesti cu Alexandru Mironov si Irina Pacurariu



Scriitorul de science-fiction Alexandru Mironov și realizatoarea TV Irina Păcurariu încheie seria de întâmplări domestice povestite de vedete, înaintea lansării în cinematografe a comediei lui Adrian Sitaru, „Domestic”, pe 22 martie.

Realizatorul TV Alexandru Mironov evocă o povestire SF emoționantă al cărei erou este un personaj ficțional creat de un autor român dispărut prematur, Alexandru Ungureanu. „Sham-Poo, animal electronic de casă” este povestea unui câine electronic oferit drept cadou unei familii, într-un viitor neprecizat în care roboții iau din ce în ce mai mult locul animalelor vii. Dar, cum cineva din familie îi pune gând rău, Sham-poo ajunge un câine vagabond pripășit pe lângă stâlpii de înaltă tensiune și transformatoare.
 
Irina Păcurariu povestește despre Kikirikimiki, „un canar și nu trei”, pe care unul dintre copiii ei era să calce într-o zi, din greșeală. Din fericire, soarta l-a protejat pe micul canar, care are acum o colivie, o bucătărie a lui și niște stăpâni fericiți.

 

În campania de promovare a filmului „Domestic” s-au implicat zilele acestea, povestind întâmplări „domestice”, Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristina Țopescu, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk - Cornel Ilie, Ioana Blaj, creatoarea de modă Romanița Iovan, vedeta TV Alexandra Velniciuc, actorul Silviu  Biriș.

Echipa filmului așteaptă și poveștile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.

Domestic”, al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).


Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.
***
Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 

Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, The Drum Communication, Vier Pfoten, Ringstar
Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului:http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: