Divna in concert la Opera Nationala din Timisoara - 29 aprilie

DIVNA LJUBOJEVIC, supranumita si vocea ingerilor, va sustine un concert special de Paste, pe scena Operei Nationale din Timisoara, pe 29 aprilie. DIVNA va celebra prin actul artistic cel mai mare eveniment al Ortodoxiei, Invierea lui Hristos, intr-un eveniment de inalta tinuta.

Biletele pentru spectacolul din 29 aprilie se gasesc la Casa de bilete a Operei Nationale din Timisoara.

Cu o zi inaintea spectacolului din Timisoara, DIVNA va concerta la Bucuresti, pe scena Ateneului Roman. La cererea publicului vor avea loc doua reprezentatii, de la ora 16 si de la ora 20.00.

DIVNA LJUBOJEVIC este un simbol al Serbiei, tara in care a cunoscut consacrarea in postura de solist, dirijor si pedagog, iar ca soprana este apreciata la nivel mondial. Alaturi de corul Melodi, pe care l-a fondat in 1991 si care o va insoti in Romania Divna abordeaza un repertoriu de inspiratie sacra si spirituala, ce variaza de la pasaje din lucrari antice, la compozitii contemporane.In aceasta formula Divna a sustinut reprezentatii in lumea intreaga. 

DIVNA este cunoscuta pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.  

Cariera DIVNEI este presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, DIVNA s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc. Divna Ljubojevic este in prezent dirijor al Ansamblului Melodi.

Calitatile vocale deosebite ii permit DIVNEI sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera. Iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.

0 comentarii: