4 farame de teatru Polonez 26.03 - 23.04

Marți, 26 martie, la Teatrul Foarte Mic din București începe microstagiunea de monodrame sub genericul „4 fărâme de teatru polonez”. Până pe 23 aprilie, publicul bucureștean va avea ocazia să vadă patru spectacole one-man show diferite ca structură și abordând teme diverse, apreciate de critici și de publicul polonez și premiate în cadrul unor festivaluri de gen importante.
26.03.-23.04.2013: Microstagiunea de monodrame „4 fărâme de teatru polonez”, Teatrul Foarte Mic, bd. Carol nr. 21
Marți, 26.03.2013, ora 19.00: Krzysztof Grabowski  - „Miłka”
Marți, 9.04.2013, ora 19.00: Janusz Stolarski - „Orfeu și Euridice”
Marți, 16.04.2013, ora 19.00: Marcin Brzozowski - „Clapham Junction”
Marți, 23.04.2013, ora 19.00: Mateusz Olszewski - „Novecento”
Organizatorii evenimentului, Institutul Polonez și Teatrul Mic din București, aduc în România patru actori polonezi renumiți, care vor prezenta creații reprezentative pentru scena poloneză independentă a ultimilor ani. Spectacolele alese îmbrățișează forme diferite: de la textul dramatic pus în scenă conform indicațiilor autorului, așa cum face Mateusz Olszewski în piesa „Novecento” de Alessandro Baricco, până la spectacolul de autor, bazat exclusiv pe experiența personală a actorului, vezi „Clapham Junction” de Marcin Brzozowski. Pe de altă parte, monodramele „Miłka” de Krzysztof Grabowski (inspirată de piesa „Groapa cu nisip” de Michał Walczak), și „Orfeu și Euridice” de Janusz Stolarski (inspirată de poemul omonim scris de Czesław Miłosz) încearcă să extragă sensuri noi din niște opere literare aparent ușor de interpretat. Astfel, improvizația și jocul organic al lui Krzysztof Grabowski au dus la deconstrucția piesei teatrale de bază, în timp ce proiecțiile video și muzica folosite de Janusz Stolarski creează pe scenă imagini de vis.
Spectacolele, deși construite inițial pentru publicul polonez, vor putea fi urmărite cu ușurință de către spectatorii din România datorită versiunilor în limbile română sau engleză pregătite special cu această ocazie, fie prin supratitrarea lor.
Biletele (27 lei, redus 20 de lei) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrelor Mic și Foarte Mic, prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

0 comentarii: