O sambata seara cu teatru - Incurca lume se joaca la La Scena



București, sâmbătă 02  martie 2013, ora 20.00, Club La Scena
Regizorul Cătălin Bugean  prezintă:
piesa ”Încurcă lume”
Sâmbătă seara, începând cu ora 20.00, la Club La Scena va avea loc o nouă punere în scena a spectacolului  Încurcă lume, în regia lui Catălin Bugean.
Piesa a debutat anul trecut și în scurt timp aprecierile publicului nu au întârziat să apară, aceasta cîștigând două premii pe deplin meritate: premiul pentru cel mai bun spectacol si premiul pentru cea mai buna scenografie, în cadrul festivalului de teatru "Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe", ediția 2012, un festival ce reunește unele dintre cele mai bune producții independente din peisajul teatrului românesc.
Subiectul este destul de cunoscut tuturor cuplurilor … pățaniile unui soț ieșit să petreacă seara cu amicii și interesanta întoarcere în zori,  acasă  unde îl așteaptă soția pe cât de credincioasă  și îngrijorată pe atât de nervoasă și pornită să afle cum și mai ales cu cine a petrecut mișelul.
Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol!  familist de onoare ! cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn și neliniște.
Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată și consoarta amicului, o jună vaporoasă, toată în danteluri fine și pomăduri, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu, fratele Didinii, că doar o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piarză uzul rațiunii.   
Text adaptat după piesa cu același nume, de A.de Herz.
Personajele piesei au fost interpretate de-a lungul vremii de actori celebrii, ca: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mihai Fotino, Stela Popescu.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu.
Muzica spectacolului: trupa Dilema – live act.
Alex Iordanescu - chitară
Adrian Nastac – vioară
 
Va mulțumesc și vă aștept!

Club La Scena www.lascena.ro
Calea Calarasilor nr. 55, sector 3, Bucuresti

0 comentarii: