Institutul Cervantes: Viva la Guitarra 27 februarie

Miercuri, 27 februarie 2013, ora 19.00, vă aşteptăm la Institutul Cervantes pentru al doilea concert din seria "VIVA LA GUITARRA". Protagoniştii serii sunt Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ, care vor oferi un “concert de soare şi lună”, cu lucrări semnate de Santiago de Murcia, Antonio Soler, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo.

Recitalul are loc în sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta 38). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervarea prin email, la adresa cult3buc@cervantes.es, este recomandată!

Concertul face parte din stagiunea extraordinară VIVA LA GUITARRA care îşi propune, timp de 6 luni, să ofere publicului român noi prilejuri de întâlnire cu acest instrument atât de îndrăgit şi sută la sută spaniol, făcut, aşa cum scria Nicolás María López într-un eseu publicat în 1901, după chipul şi asemănarea sufletului popular. Stagiunea VIVA LA GUITARRA are loc în perioada ianuarie - iunie 2013 şi este organizată de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Institutul Cervantes, cu sprijinul fabricii de instrumente HORA SA din Reghin.

..................................................................................

Duo-ul format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț a luat ființă în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile clasei de chitară a Universității Naționale de Muzică București. De atunci au susținut numeroase recitaluri, atât cu chitarele, cât și cu instrumentele istorice lăuta și teorba, prezentând programe variate - de la muzică veche la muzică contemporană. Lucrările cântate sunt în mare majoritate propriile trascripții și aranjamente.

Olivia Iancu a absolvit Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) - Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă - Muzică de Cameră, iar din 2011 este doctorandă la aceeași universitate. Începând cu anul 2008 este preparator la Universitatea din Pitești, Departamentul de Arte. A obținut burse de merit și de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschule für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania, profesor Thomas Zawierucha. A urmat cursuri de măiestrie cu profesorii: Carlo Marchione (Italia), Costas Cotsiolis (Grecia), John Duarte (Anglia), Pavel Steidl (Olanda), Joaquin Clerch (Cuba), Josepf Urshalmi (Israel), Ioana Gandrabur (Canada), Gerhard Reichenbach (Germania), Bosko Radojkovic (Serbia), Harvey Hope (Anglia), Alexis Mouzourakis (Grecia), Susana Prieto (Spania), Thomas Müller Pering (Germania). Este laureată a olimpiadelor și festivalurilor naționale de specialitate și a susținut numeroase recitaluri.

Claudiu Lobonț a absolvit Universitatea Națională de Muzică București - Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă - Muzică de Cameră, iar din 2012 este doctorand la aceeași universitate. A studiat elemente de Teoria Muzicii cu prof. Petre Ștefănescu. A făcut muzica/ilustrație muzicală pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie).

..................................................................................

www.kitarodia.ro * http://bucarest.cervantes.es/

0 comentarii: