Gin ga live in Control Club - 22 februarie

Invitată la party-ul de închidere a festivalul austriac de scurtmetraje de la București - scurt filmAT, trupa Gin Ga întrerupe înregistrarile EP-ului ”The Nights”, programat pentru a fi lansat în primăvara lui 2013 și vine pe scena clubului Control cu un show demențial, în seara de 22 februarie, de la ora 22.00.

Originară din Viena, trupa Gin Ga a captat atenția publicului și presei de specialitate încă de la debut.
Lansarea primului album ” The Should Have Told Us”, in 2010, a marcat o intrare spectaculoasă în zona muzicii alternative și a crescut așteptarile la nivel internațional, nu doar în Austria și în țările vorbitoare de limbă germană.
Comparată uneori cu Arcade Fire sau Franz Ferdinand, Gin Ga se distinge printr-un sound complex, care scoate la iveala un background muzical indie, specific anilor`90 și combină riff-urile energice de chitară cu viorile, sintetizatoarele și timbru vocal special al lui Alex Konrad. Diversitatea stilistică și ritmul antrenant al pieselor, plasează trupa austriacă printre preferatele de top, atât pe ringul de dans cât și în rândul ” must see live performances”.
Single-urile “Final Call” și “This Is Happening” au cucerit fulgerător top-urile radiourilor, iar succesul și potentialul lor au adus trupei nenumarate concerte în cluburile europene, dar și pe scena unor mari festivaluri precum Eurosonic Festival (Olanda), Spot Denmark, Culture Collide Festival USA, GLIMPS Festival (Belgia) sau Primavera Festival din Barcelona.
”Gin Ga repeatedly disrupts aesthetic parts with drum attacks and creaking guitars and has developed an autonomous musical language throughout the years. Those who do not mind the complex sound will eventually be rewarded with amazing and stylistically diverse pop songs which crystallise out of the tracks´rough edges.”
www.thisisginga.com
www.youtube.com/watch?v=vdgwrFHkIjo
www.facebook.com/pages/GINGA/27556979754

Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac in colaborare cu club Control.
www.austriacult-bucuresti.ro
www.facebook.com/clubcontrol

Intrare: 10 lei
FB event
Sala Berlin/ Club Control – str. Constantin Mille, nr. 4.

Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, organizează, scurt filmAT, în perioada 20 – 22 februarie 2013.
Evenimentul, găzduit de Cinemateca Eforie (Str. Eforie nr. 2, Bucureşti), include 15 scurtmetraje austriece, reprezentând cele mai de succes filme scurte din 2012.
Toate producțiile au fost nominalizate la premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, oferit anual de Academia Filmului Austriac. Marea majoritate a filmelor sunt prezentate în premieră în România.
Filmele vor rula in zilele 20 – 21 – 22 februarie, începând cu orele 19:00.

Pentru a facilita accesul publicului la selecția de scurtmetraje importante ale cinematografiei austriece, intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile.
Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.

0 comentarii: