Campioana la Judo Alina Dumitru sustine Pozitia Copilului


Prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, Alina Dumitru, se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!”. „Mă bucur de fiecare dată când cineva face performanță, indiferent de domeniu. În februarie, sunt alături de filmul românesc”, transmite sportiva echipei filmului „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, devenit unul dintre favoriții în cursa pentru Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, după premiera mondială de luni, 11 februarie.

Alina Dumitru a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 și titlul de vice-campioană olimpică la Londra (2012), este multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale de judo. Sportiva a primit din partea statului român Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I, în anul 2008, pentru performanțele deosebite în competiții.
 

De la demararea campaniei „Susține România la Berlinală!”, numeroase personalități din media și din sportul românesc - Leonard Doroftei, Cristian Țopescu, Ivan Patzaichin, Laura Badea, Alin Moldoveanu, Ana-Maria Brânză, Corina Ungureanu precum și sute de susținători au trimis mesaje echipei filmului. Cei care vor să-i scrie echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face în continuare pe site-ul pozitiacopilului.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost primit cu aplauze la premiera de la Berlin și este în topul preferințelor criticilor aflați la festival. „În sfârșit! Un favorit la Ursul de Aur”, titra zilele trecute cotidianul german „Die Welt”, lăudând forța scenariului, viziunea regizorală și performanța Luminiței Gheorghiu în rolul unei mame care încearcă să recâștige controlul asupra vieții fiului ei (Bogdan Dumitrache).

The Hollywood Reporter” remarca, la rândul său, excelenta interpretare a actriței Luminița Gheorghiu, care „strălucește în rolul unei mame posesive care începe să se precipite atunci când fiul ei adult accidentează un copil”, scenariul scris de Răzvan Rădulescu și Călin Peter Netzer, „admirabil construit, cu momente de umor care echilibrează un final cu adevărat dramatic” și interpretarea lui Bogdan Dumitrache și a Ilincăi Goia. Variety” consideră că „Poziția copilului” este unul dintre cele mai puternice scenarii care poartă semnătura lui Răzvan Rădulescu, în ultimii ani, și descrie filmul ca pe o „disecție a monstruoasei iubiri materne” și „o satiră tăioasă la adresa noilor îmbogățiți ai României”.

"Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București. Unele ținute de pe covorul roșu vor fi asigurate de Trends by Adina Buzatu.

0 comentarii: