The Silver Church: Balkan Party - concert Dubioza Kolektiv

Pe data de 27 martie 2013, The Silver Church Club organizeaza la Bucuresti concertul unei trupe care a reusit sa cucereasca intreaga Europa sub denumirea de “senzatia Bosniei”: DUBIOZA KOLEKTIV!
Acest show reprezinta totodata al doilea pre-party B’ESTFEST Summer Camp 2013, dintr-o lunga serie de evenimente care-si propun sa pregateasca publicul roman pentru festivalul din acest an ce va avea loc in weekend-ul 5-7 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Dubioza Kolektiv este o formatie din Bosnia cunoscuta pentru abordarea mai multor genuri muzicale in acelasi timp, rezultatul fiind un amestec interesant de hip-hop, reggae, dub, rock dar si elemente de folclor bosniac. Initial, conceptul muzicii celor sapte membri a venit din nevoia de a milita, intr-o forma sau alta, pentru schimbarea societatii bosniace si de a arata lumii intregi ca exista o viata normala in Balcani, indiferent de stereotipurile create de media. Ei canta muzica traditionala vazuta din perspectiva lor, construita de un razboi la care au fost partasi. Si toate acestea sunt prezentate intr-o forma vesela, ca o gura de aer proaspat. In acest sens, multe din versurile celor de la Dubioza Kolektiv preiau ideea de pace, toleranta, intelegere, alaturand-o unor critici puternice aduse injustitiei si nationalismului. Lansarea celui de-al patrulea album, “Firma Ilegal” s-a facut cu un mare concert in fata Parlamentului din Bosnia, fiind un statement puternic impotriva coruptiei din guvern. In 2010, trupa a revolutionat modul prin care tineretul a fost convins sa mearga la alegeri, prin organizarea mai multor concerte in principalele orase ale Bosniei - un alt succes necontestat, cu sali pline si mii de tineri inscrisi la vot. Inclusa pe lista trupelor nominalizate pentru Independent Album of the Year de la premiile IMPALA de acum doi ani pentru materialul "5 DO 12", Dubioza Kolektiv atrage atentia in special datorita show-urilor live explozive. Chiar daca lumea din “Vest” a inceput sa ii asculte muzica relativ recent, trupa a reusit sa castige tot mai multi fani, fiind astazi una dintre cele mai apreciate trupe live ale Europei de Est. In afara Balcanilor, Dubioza Kolektiv a fost nominaliza pentru “Cel mai bun album independent al anului 2011”, fiind totodata recunoscuta de BBC si Time Magazine drept vocea muzicala a Bosniei. DUBIOZA KOLEKTIV BAND INFO: Almir Hasanbegovic – vocals Adis Zvekic – vocals opBrano Jakubovic – keys/sampler Vedran Mujagic – bas Armin Busatlic – guitar Senad Suta – drums Dragan Jakubovic – sound technician Mario Sevarac – saxophone Official site: dubioza.org | Facebook page In deschiderea evenimentului “Balkan Party” vor canta cei de la Madame Hooligan, o formatie americano-romana (Radu Almasan - voce, Dorin Tapu - tobe, Austin Jesse Mitchell - bass) Warm-up-ul din deschiderea evenimentului va fi asigurat de Colentina Sound System (DJ UNDOO & Zodiak).
Facebook event: https://www.facebook.com/events/412894635464261/
Bilete se pot achizitiona online, pe www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete, sau in seara concertului, la intrarea in club, la pretul unic de 40 de lei. Concertul trupei DUBIOZA KOLEKTIV este al doilea pre-party B’ESTFEST Summer Camp organizat in acest an, festivalul fiind programat sa aiba loc in perioada 5-7 iulie. Abonamentele pentru cea de-a saptea editie B’ESTFEST sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, la pretul de 150 de lei in cadrul promotiei early bird.

0 comentarii: