SteatoScreen, primul test complet de depistare a steatozei si fibrozei hepatice, disponibil acum și în România



NonInvasive Medical, reprezentant al companiei BioPredictive SAS Franța, lansează pe piața din România un nou test neinvaziv pentru evaluarea stării de sănătate a ficatului.

SteatoScreen (marcă înregistrată BioPredictive SAS, Franța), primul test de screening hepatic utilizat în România, este un instrument precis de identificare şi evaluare a nivelului principalelor afecţiuni hepatice (steatoza şi fibroza hepatică), totul printr-o simplă analiză de sânge.
SteatoScreen permite depistarea leziunilor hepatice la persoane aparent sănătoase dar care, în realitate, pot avea un ficat afectat.  
SteatoScreen se adresează populaţiei generale, expusă la factori de risc metabolici - diabet, exces ponderal, hipertensiune arterială, colesterol, trigliceride în exces - cât și la consumul excesiv de alcool. 
Se ştie că stilul de viață modern (sedentarismul, alimentaţia de tip fastfood cât și stresul cotidian) poate duce la apariţia sindromului metabolic, considerat astăzi de specialişti drept maladia secolului XXI. Subiectul afectat poate dezvolta în timp: creştere în greutate, uneori chiar obezitate, dislipidemie aterogenetică (în special hipercolesterolemie), creşteri ale transaminazelor serice, hipertensiune arterială, rezistenţă la insulină, status proinflamator și protrombotic. Complicaţiile sindromului metabolic sunt redutabile: maladii cardiovasculare și diabet zaharat.
Testul se recomandă a fi efectuat atât pentru monitorizarea periodică a stării de sănătate cât și pentru determinarea evoluției pacienților aflați sub tratament.
SteatoScreen evaluează gradul de steatoză și depistează fibroza semnificativă printr-o analiză de sânge!
După depistarea steatozei (depozitarea excesivă a grăsimilor în ficat) sau a fibrozei (acumularea în exces de țesut cicatriceal nefuncțional (fibros) la nivelul ficatului), medicul poate prescrie tratamentul corespunzător pentru fibroza hepatică și poate stabili măsurile ce trebuie aplicate pentru regresia steatozei.
SteatoScreen s-a impus pe baza expertizei obținute din studiile de depistare neinvazivă pe scară largă a fibrozei, studii efectuate în populații fără antecedente cunoscute de boli hepatice. Acestea au demonstrat că prevalenţa fibrozei semnificative, incluzând ciroza, este de aproximativ 3% în populaţia generală, având ca principali responsabili factorii metabolici și consumul de alcool. Prevalenţa fibrozei semnificative poate ajunge până la 10% în unele populaţii cu risc metabolic crescut sau cu asocieri de factori de risc: diabet, exces ponderal, hipertensiune arterială, colesterol, trigliceride în exces.
SteatoScreen este testul neinvaziv de primă intenție pentru depistare, prevenire, diagnostic, tratament și monitorizare în sindromului metabolic pur și în  consumul excesiv de alcool.

SteatoScreen este bazat pe 10 ani de expertiză prealabilă adusă de SteatoTest și FibroTest în diagnosticul hepatic (ambele teste fiind brevete ale Asistenței Publice a Spitalelor din Paris, APHP), disponibile în clinicile și spitalele din România.
Obiectivul companiei BioPredictive din Franța, încă de la înființare, este acela de a crea și dezvolta teste diagnostice noninvazive pentru a facilita monitorizarea și tratamentul pacienților. După lansarea FibroTest-ActiTest în anul 2002, care a devenit un standard de referință pentru testele diagnostice noninvazive, BioPredictive a lansat pe piață HCV Geno-FibroTest, mult mai complexul FibroMax și cel mai recent test de screening SteatoScreen.

Pentru detalii și informații suplimentare puteți accesa pagina www.noninvasive.ro sau trimite un e-mail pe adresa office@noninvasive.ro

0 comentarii: